Το Star.gr παρουσιάζει ολόκληρη την απολογία του Ν.Μιχαλολιάκου, που τον οδήγησε στην φυλακή...

Τι είπε για τον φόνο του Φύσσα, τους αλλοδαπούς και τα τάγματα εφόδου

Την στιγμή που ο γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος προσπαθεί να συνηθίσει τη νέα πραγματικότητα στα κελιά του Κορυδαλλού, το star.gr παρουσιάζει την απολογία του αρχηγού στον ανακριτή, η οποία και τον έστειλε στην φυλακή ….

Ο κ. Μιχαλολιάκος, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχεία που να τον συνδέει με τις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν για πρόσωπα που φέρεται να σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή.

"Αρνούμαι τις κατηγορίες"

"Αρνούμαι κατηγορηματικά την αποδιδόμενη σε εμένα πράξη διότι ουδέν αποδεικτικό στοιχείο με συνδέει με αυτή αμέσως ή εμμέσως" είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως το πραγματικό καταστατικό της Χ.Α δεν έχει καμία σχέση με τα φερόμενα όπως είπε καταστατικά με τίτλο "Πρωτεσίλαος" που υπάρχουν μέσα στην δικογραφία.

"Τα δυο ψευδεπίγραφα κείμενα απηχούν ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουνε με την πραγματική ιδεολογία της ΧΑ, η οποία υπερασπίζεται τις αρχές και θέσεις του ελληνικού εθνικισμού. Δεν γνωρίζω ποιος έχει συγγράψει ή κατασκευάσει τα συγκεκριμένα κείμενα. Δεν ενθυμούμαι να έχω δει παρόμοιο κείμενο στο παρελθόν ούτε θυμάμαι να έχει τεθεί υπόψη μου από οποιονδήποτε άλλο στους εθνικιστικούς κύκλους", απάντησε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ρωτήθηκε και για τα όσα έγραφε στο περιοδικό Χρυσή Αυγή τη δεκαετία του 80' και για το αν είχαν αυτά σχέση με εθνικοσοσιαλιστικές αντιλήψεις.

"Απηχούσαν αντιλήψεις εθνικοσοσιαλιστικές τότε δηλαδή προ 35ετίας, τις οποίες σήμερα δεν αποδέχομαι. Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει σχέση με το γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου αλλά εκφράζει ένα γνήσιο εθνικιστικό κίνημα. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο η Χρυσή Αυγή, ουδέποτε υιοθέτησε επίσημα εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα αλλά μόνο αρχαιοελληνικά, σύμβολό της δε είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος", είπε ο γγ της Χρυσής Αυγής..

"Δεν ξέρω γερμανικά και δεν έχω πυρήνες στο κόμμα μου"

Αν και ο κ.Μιχαλολιάκος μόλις έμαθε για την προφυλάκιση του απεύθυνε στους δημοσιογράφους και στον κόσμο ένα χιτλερικό χαιρετισμό, ωστόσο λίγες ώρες νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή είχε υποστηρίξει πως δεν γνωρίζει ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ούτε και ξέρει τίποτα για τις καταγγελίες πως το κόμμα του λ��ιτουργούσε βάση της "αρχής του αρχηγού"!!

Ο κ.Μιχαλολιάκος ξεκαθάρισε επίσης πως δεν υπάρχουν «πυρήνες» στο κόμμα του, αλλά μόνο τοπικές οργανώσεις!

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός» τόνισε ο γγ της Χ.Α, καταδικάζοντας παράλληλα όλα τα περιστατικά βίας που αποδίδονται στη Χρυσή Αυγή, αφορούν σε αλλοδαπούς μετανάστες.

"Καταδικάζω όλα τα περιστατικά βίας, ακόμη και ενάντια των μεταναστών"

«Κατηγορηματικά έχω δηλώσει στις τηλεοπτικές εμφανίσεις, τις οποίες είχα τη δυνατότητα να έχω ότι α) η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή και καταδικάζω αυτού του είδους τη συμπεριφορά και αμφίεση και τον συγκεκριμένο βηματισμό β) για τις λοιπές παράνομες πράξεις που μου αναφέρετε επίσης δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν τις υιοθετώ και δημόσια τις έχω καταγγείλει»

«Καταδικάζω όλα αυτού του είδους τα επεισόδια και αυτό το οποίο διακηρύσσει η Χρυσή Αυγή είναι η αυστηρή τήρηση του νόμου προς πάσα κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Το εγέρθητω, τα τάγματα εφόδου και τα ταμεία του κόμματος!

Ερωτώμενος για το «εγέρθητω» του βουλευτής της Χ.Α Γερμενή στους δημοσιογράφους , ο κ.Μιχαλολιάκος υποστήριξε πως το συγκεκριμένο συμβάν είναι μεμονωμένο και πως ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη για αυτό !

Σε ερώτηση σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης της Χ.Α, ο κ Μιχαλολιάκος υποστήριξε πως η βασική πηγή χρηματοδότησης είναι η κρατική επιχορήγηση, γνωστοποιώντας μάλιστα πως τα ταμεία του κόμματος όχι μόνο δεν είναι... μείον αλλά αντιθέτως είναι γεμάτα με … πλεόνασμα 400.000 ευρώ!!

Ο κ.Μιχαλολιάκος φαίνεται πως πρώτη φορά άκουσε για "τάγματα εφόδου" μέσα στο γραφείο του ανακριτή, αφού όπως υποστήριξε η Χρυσή Αυγή δεν διαθέτει τέτοια, εξηγώντας και το νόημα της έκφρασης που συνήθιζε αυτός και οι σύντροφοι του να χρησιμοποιούν πως θα βγούμε στους δρόμους και "θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος"

"Εννοούμε ότι θα προβούμε στις νόμιμες κατά το Σύνταγμα συναθροίσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας" εξήγησε.

Για την δολοφονία του Φύσσα

Eρωτηθείς για την τηλεφωνική επικοινωνία, που φαίνεται πως είχε, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κι ενώ ο Λαγός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Πατέλη, αλλά και για τις κλήσεις που έγιναν από τηλέφωνο που είναι στα στοιχεία του Ν. Μιχαλολιάκου προς τον Πατέλη, είπε:

"Εις ότι αφορά το πρώτο τηλέφωνο, την επί 45 δευτερόλεπτα συνομιλία μου με τον Ιωάννη Λαγό, αυτή αφορούσε την μετακίνησή μου της επόμενης ημέρας, καθόσον αυτός επικοινωνεί για τα μέτρα ασφαλείας των μετακινήσεών μου με τον αρμόδιο αστυνομικό Διευθυντή κο Παυλόπουλο. Οι κλήσεις προς τον Πατέλη έγιναν από το κτίριο τεσσάρων ορόφων της οδού Μεσογείων, όπου είναι η έδρα του κόμματος, οι δε αριθμοί αυτοί δεν είναι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ο προσωπικός μου αριθμός. Επιπλέον, τις ώρες εκείνες αποδεδειγμένα δεν ήμουν στον χώρο των γραφείων, χώρο εις τον οποίον διέρχονται και εργάζονται άτομα με τα οποία είχε συνομιλήσει την προηγούμενη ημέρα ο Πατέλης. Για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας πληροφορήθηκα το πρώτον, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. Θα ήταν ευχής έργον, εάν ήταν δυνατόν από πλευράς νομικής και τεχνικής να επιτευχθεί η απομαγνητοφώνηση των συγκεκριμένων συνομιλιών, οι οποίες φέρονται να αφορούν το πρόσωπό μου. Τα τηλέφωνα αυτά είναι μεν στο όνομά μου, αλλά ουσιαστικά λειτουργούν κατόπιν παραχωρήσεώς μου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, διότι ως βουλευτής δικαιούμαι επτά δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές".

Κληθείς να σχολιάσει τις λοιπές μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο μέτρο που είναι επιβαρυντικές για τη Χρυσή Αυγή είπε: "Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι κατέθεσαν κατά της Χρυσής Αυγής επί σειρά ετών συκοφαντούν τη Χρυσή Αυγή. Ουδέποτε δε μου ζήτησαν συνέντευξη ή την άποψή μου για τα όσα μου καταμαρτυρούσαν. Αντίθετα, δημοσιογράφοι οι οποίοι μου έχουν πάρει συνέντευξη, όπως οι κ.κ. Τράγκας, Κουρής, Άκης Παυλόπουλος, Σταύρος Θεοδωράκης, δεν εκλήθησαν ποτέ. Συνεπώς, ευλόγως θεωρώ ότι είναι επιλεκτική η κλήση σε μαρτυρία των εν λόγω προσώπων. Μάλιστα, όπως με πληροφόρησε ο αδελφός μου, με την έναρξη της προκαταρκτικής εξέτασης από τον Ε��σαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενημερώθηκε από τον δημοσιογράφο .... με τη φράση 'Προσέξτε κύριε Τάκη, γιατί ετοιμάζουν από την αντιτρομοκρατική θεαματικές συλλήψεις με τζιπ'. Το κινητό του αδελφού μου είναι στη διάθεσή σας για τις κλήσεις που έχει λάβει από τον εν λόγω δημοσιογράφο".

Δείτε περισσότερα στα Βιντεο του STAR από την εκπομπη ΜΙΛΑ και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top