Όχι λέει η κυβέρνηση στη σύσκεψη αρχηγών για τη Χρυσή Αυγή

Κόντρα για άρθρο του Νέου Ρεύματος που λέει ότι δεν ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ στο «συνταγματικό τόξο»

Όχι λέει η κυβέρνηση στη σύσκεψη αρχηγών για τη Χρυσή Αυγή

Αρνητική στο ενδεχόμενο σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών του αποκαλούμενου «συνταγματικού τόξου» για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται η κυβέρνηση, τόσο για πρακτικούς λόγους όσο και για λόγους ουσίας.

Οι πρακτικοί λόγοι είναι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος απουσιάζει ήδη στο εξωτερικό, λόγω της συμμετοχής του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ενώ για τον ίδιο λόγο θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ την Κυριακή και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Οι ουσιαστικοί λόγοι είναι σύμφωνα με την κυβέρνηση ότι η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη, με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ενώ αναμένονται εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο τις επόμενες ημέρες.

Το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θεωρούν «άκαιρο» και κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, εκτιμώντας πως αυτό μπορεί να εκληφθεί ως παρέμβαση στο έργο της.

Σύμφωνα επίσης με συνεργάτες του κ. Αθανασίου, «το νομικό οπλοστάσιο είναι επαρκές για την αντιμετώπιση των παρόμοιων φαινομένων και δράσεων και οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία απαιτηθεί, θα εξετασθεί με ψυχραιμία», ενώ προεξοφλούν ότι «σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί εφόσον το επιθυμεί να φέρει το ζήτημα στη Βουλή, ενώ σε σχέση με την κριτική που ασκείται σε στελέχη της ΝΔ για τη «θεωρία των δύο άκρων» πετούν το «γάντι» και επισημαίνουν ότι σε site (iskra.gr) του Νέου Ρεύματος (τη «συνιστώσα» υπό τον Π.Λαφαζ��νη) αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο συνταγματικό τόξο!

«Η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν πρέπει να γίνει αφετηρία φόβου και αναδίπλωσης. Δεν πρέπει να οδηγήσει την ίδια την Αριστερά να δίνει εξετάσεις καταδίκης γενικώς και αορίστως της βίας και ένταξης στο «συνταγματικό» και «δημοκρατικό» τόξο ως συμπλήρωμα της Πασοκονεοδημοκρατίας».

Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρεται ακόμη ότι «η Αριστερά τούτη την ώρα δεν θα πρέπει να επιλέξει (ή ακόμα χειρότερα, να συγκροτήσει) το “καλό” έναντι του “κακού” αστικό στρατόπεδο».

Στελέχη της κυβέρνησης με την ίδια αφορμή έθεταν το ερώτημα για το πως τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτές τις θέσεις, καθώς εάν τις υιοθετεί αυτό σημαίνει ότι το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να περιλαμβάνεται στο αποκαλούμενο «δημοκρατικό ή συνταγματικό τόξο». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top