Αδ. Γεωργιάδης: Ένα πράγμα έχουν γίνει πλέον Τσίπρας-Καμμένος- Μιχαλολιάκος

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα

Αδ. Γεωργιάδης: Ένα πράγμα έχουν γίνει πλέον Τσίπρας-Καμμένος- Μιχαλολιάκος

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στο ΑΠΕ και στον δημοσιογράφο Μιχάλη Κεφαλογιάννη ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση για την αμφισβήτηση του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ ταύτισε τους Τσίπρα- Καμμένο- Μιχαλολιάκο, υποστηρίζοντας ότι τους «ενώνει το αντιμνημόνιο»:

«Αυτοί οι καλοί άνθρωποι, οι φαρισαίοι υποκριτές, οι οποίοι θέλουν να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα, έχουν συμφέρον να παρουσιάζουν το πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο ή μικρότερο; Για πείτε μου εσείς;… Πάνε και λένε το ανάποδο: ψέματα σας λέει ο Σαμαράς. Δεν είναι 3 δις ευρώ , λογιστικό είναι το πλεόνασμα. Και δεν μου λέτε, κύριε Μιχαλολιακο-Καμμένο-Τσίπρα, γιατί ένα πράγμα έχουν γίνει πλέον, για πείτε μου σας παρακαλώ πολύ, εάν έχετε δίκιο και δεν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, μένει η τρόικα ή φεύγει; Καταλάβατε την υποκρισία; Εγώ δεν μπορώ να πω στον κόσμο ψέματα. Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε το βήμα μπρος».

Σε ερώτηση για την τρόικα επίσης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Δεν είναι το πρόβλημά μου εμένα ούτε ο Thomson ούτε ο Mors. Ο Thomson και ο Mors και ο Mattias εκπροσωπούν τους πιστωτές μας, τους μοναδικούς ανθρώπους στον πλανήτη που ενδιαφέρονται να μας δώσουν λεφτά, γιατί όπως έχετε κατ��λάβει, ούτε Ρώσοι υπήρχαν ποτέ, ούτε Κινέζοι, ούτε Φούφουτοι. Άρα αυτά άστε τα για τον Καμμένο και τους άλλους που λένε αυτές τις ανοησίες. Στον πραγματικό κόσμο οι μόνοι που μας έδιναν λεφτά είναι αυτοί και μ' αυτούς μιλάμε».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τον ΕΟΠΥΥ να καταρρεύσει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Καταρχάς δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να αφήσουμε να καταρρεύσει ο ΕΟΠΥΥ, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ο ΕΟΠΥΥ είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας, εκπροσωπεί περίπου 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους και άρα η οποιαδήποτε βλάβη στην «υγεία του», ας το πούμε έτσι, θα προκαλούσε πολύ μεγάλη βλάβη στην υγεία των πολιτών.» τόνισε.

Για τη διαθεσιμότητα προέτρεψε τους υπαλλήλους να κάνουν κανονικά αιτήσεις αξιολόγησης και προειδοποίησε σχετικά με την παρότρυνση συνδικαλιστών να μην ζητήσουν να ενταχθούν στη διαδικασία: «Πολύ φοβούμαι ότι αυτοί που τους παρασύρουν σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να τους πάρουν στο λαιμό τους, γιατί όσοι δεν κάνουν τις αιτήσεις τους, κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός συστήματος και άρα στο τέλος και να απολυθούν».

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα, αλλά ότι αντιθέτως σε ορισμένες περιπτώσεις θα μειωθεί.

Όσον αφορά το θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν» και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει απάντησε: «Το κράτος δεν μπορεί να στηρίξει το Ερρίκος Ντυνάν απευθείας, σας λέω είναι του ιδρύματος και άλλωστε έχει δημιουργήσει και πολύ μεγάλα χρέη. Όμως, πιστεύουμε σε αυτό το νοσοκομείο, θέλουμε να βρούμε λύση για αυτό το νοσοκομείο και η χθεσινή εξέλιξη όσον αφορά το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερυθρού Σταυρού μας λύνει τα χέρια. Ο κύριος Μαρτίνης και οι υπόλοιποι έδειξαν μία μεγάλη υπευθυνότητα στο να διευκολύνουν την Κυβέρνηση να βρει λύση σε ένα δύσκολο θέμα». Για το ίδιο ζήτημα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει διαγωνισμός για την αξιοποίησή του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top