Με φόντο την υπόθεση Άκη: Πρώην υπουργοί «φλερτάρουν» με τη δίωξη

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών συμβάσεις του Δημοσίου για μίζες

Παρά τη λήθη της παραγραφής που προκαλεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, οι εισαγγελικές αρχές αισιοδοξούν ότι οι πολύμηνες έρευνές τους σε σειρά υποθέσεων που σχετίζονται με συμβάσεις του Δημοσίου, θα τελεσφορήσουν και θα αποδώσουν καρπούς.
Οι εκτιμήσεις αρμοδίων εισαγγελικών παραγόντων βασίζονται στην επίμονη προσπάθεια τόσο των εισαγγελικών αρχών όσο και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών, όπως το ΣΔΟΕ και η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που από καιρό ξεψαχνίζουν εξοπλιστικά προγρά��ματα, αλλά και άλλες μεγάλες συμβάσεις του Δημοσίου.
Αν και αδικήματα πρώην υπουργών, όπως εκείνο της απιστίας ή της παράβασης καθήκοντος, έχουν ήδη παραγραφεί, εντούτοις καταβάλλεται προσπάθεια ανεύρεσης ύποπτων λογαριασμών που μπορεί να θεμελιώσουν κατηγορίες κατά πρώην κυβερνητικών στελεχών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η αναζήτηση ύποπτων χρημάτων αποτελεί τη βασική προτεραιότητα των εισαγγελικών αρχών προκειμένου, όπως δήλωνε αρμόδια πηγή, «να καταστεί δυνατή η άσκηση δίωξης κατά πρώην υπουργού».
Με οδηγό την τεχνογνωσία που έχει ήδη αποκτηθεί από τις επιτυχημένες έρευνες στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι διωκτικές αρχές με αιτήματα δικαστικής συνδρομής και άνοιγμα λογαριασμών σε ελληνικά και αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, επιχειρούν να εντοπίσουν πρώην υπουργούς που εισέπραξαν μίζες, στο παρασκήνιο συμβάσεων του Δημοσίου που υπογράφηκαν επί των ημερών τους.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιουσίες που αποκτήθηκαν από πρώην κυβερνητικά στελέχη (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ…
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top