Την πρώτη γυναίκα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επέλεξε το Υπουργικό Συμβούλιο

Οδηγίες Σαμαρά προς υπουργούς: «μην χαλαρώσετε τον Αύγουστο»!

Την πρώτη γυναίκα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επέλεξε το Υπουργικό Συμβούλιο

Την κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη επέλεξε ως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε πριν από λίγο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης που επιλέγεται για το συγκεκριμένο κορυφαίο αξίωμα.

Το υπουργικό συμβούλιο επέλεξε επίσης τον κ. Μιχάλη Θεοχαρίδη ως νέο πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τον κ. Σίδερη ως νέο αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, τον κ. Σωτήρη Ρίζο ως πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας με νέο αντιπρόεδρο τον κ. Νικόλαο Ρόζο και τον κ. Ευάγγελο Νταή ως νέο επικεφαλής στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο πρωθυπουργός όμως ζήτησε από τους υπουργούς του να μην χαλαρώσουν ούτε το Δεκαπενταύγουστο! «Μην χαλαρώσετε ούτε κατ’ ελάχιστο» τους ανέφερε , ενώ τους παρέπεμψε για τυχόν ολιγοήμερες διακοπές στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Τάκη Μπαλτάκο.

«Τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα πρέπει να τηρηθούν χωρίς ολιγωρίες» τους ανέφερε, ενώ απαντώντας εμμέσως στα σενάρια των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, τόνισε: «Μέχρι τον Ιούνιο του 2014 η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί». Ο κ. Σαμαράς κάλεσε όσους υπουργούς έχουν μνημονιακές υποχρεώσεις να τις ολοκληρώσουν μέσα στον Αύγουστο, ακόμα και εάν έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο πρωθυπουργός όμως αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας τους υπουργούς ότι θα επιχειρήσει να ματαιώσει τα σχέδια της κυβέρνησης - έστω χωρίς επιτυχία όπως διευκρίνισε - και ότι θα επιχειρήσει να δημιουργήσει στη χώρα κατάσταση γενικής αναταραχής, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό παιχνίδι της αξιωματικής αντιπολίτευσης» , την οποία κατηγόρησε ακόμα ότι θα επιχειρήσει αποπροσανατολισμό, ζητώντας να μην επιτραπεί να συμβεί κάτι τέτοιο. «Θέλω δουλειά, θέλω τήρηση του προγράμματος» επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, για την οποία ζήτησε την έμπρακτη στήριξη των εταίρων της Ελλάδας στην Ε.Ε., υπενθυμίζοντας επίσης ότι η Ευρώπη γεννήθηκε στη θάλασσα, από την οποία μπορεί να πάρει νέα ώθηση.

Στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ζήτησε «ο δημόσιος λόγος να είναι λελογισμένος» και να εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top