Μπλόκο στον Τσίπρα από εργαζόμενους στα μεταλλεία της Χαλκιδικής!

«Είμαστε η πλειοψηφία και μας αγνοείτε επιδεικτικά»

Μπλόκο στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Ιερισσό, έκαναν οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την υποστήριξή του σε όσους είναι αντίθετοι με την εξόρυξη χρυσού, ενώ του επέδωσαν και ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στο ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία αναφέρουν μεταξύ άλλων:
"Κύριε Τσίπρα,

Ενημερωθήκαμε από άλλους, ότι σε λίγες ώρες θα βρεθείτε στην περιοχή μας. Θα περάσετε για άλλη μια φορά από όλα τα χωριά μας, για να φτάσετε στην Ιερισσό.

Για άλλη μια φορά, με απόλυτη μυστικότητα θα βάλετε στην άκρη εργαζόμενους, κατοίκους, οικογένειες, την πραγματική κοινωνία αυτής της περιοχής και θα κατευθυνθείτε ΜΟΝΟ στην Ιερισσό.

Απέναντι σε μια εικονική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε από τα ΜΜΕ και ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, εμείς ζούμε μια πραγματικότητα κα�� αυτή δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στα δικά μας τα χωριά δεν είχε ποτέ βία. Δεν είχε ποτέ διχασμό. Δεν είχε ποτέ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Δεν είχε μίσος. Είχε μόνο όραμα και προοπτική. Είχε σεβασμό και αξιοπρέπεια(…)

Ο δικός μας ο τόπος Κύριε Τσίπρα, τα βουνά μας, τα ��ερά μας, τα ποτάμια μας, η θάλασσά μας , ο αέρας που αναπνέουμε δεν ανήκουν σε κανέναν μας. Ανήκουν στα παιδιά μας. Και γι’ αυτά αγωνιζόμαστε, για να έχουν μέλλον τόπο και αύριο.
Και θέλουμε να σας πούμε, ως γνήσιοι εκπρόσωποι των 12 από τα 16 χωριών μας, των χιλιάδων οικογενειών, των κατοίκων που κατοικούν στα χωριά μας- και όχι στις Σκουριές- ότι εμείς είμαστε και θα είμαστε οι θεματοφύλακες αυτού του τόπου.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να καταστρέψει αυτό που εμείς βρήκαμε και αυτό που θέλουμε να σώσουμε: τον τόπο μας.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κόμματα, κανάλια, οικολόγους, φορείς- συλλόγους, ξενόφερτους ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ, να μας βάλουν στο περιθώριο και να καθορίσουν τις τύχες και το μέλλον μας(…)

Δεν θα αφήσουμε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ένα γκρουπ ανθρώπων που έχει επιστρατεύσει όλους τους μηχανισμούς , από κόμματα μέχρι και τηλεαστέρες του εξωτερικού, που δεν διστάζουν να θυσιάσουν κόρες, μανάδες και εγγονές, να μας κάνει ανύπαρκτους.

ΕΜΕΙΣ υπήρχαμε, υπάρχουμε και θα υπάρχουμε. Εμείς δεν επιστρατεύσαμε κανέναν. Δεν βγάλαμε κόρες και εγγονές στα τηλε-παράθυρα. Δεν φέραμε αστέρες και μουσικούς να μιλήσουν για μας. Δεν έχουμε βουλευτές να αγωνίζονται για μας.

Κύριε Τσίπρα,

Είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι και δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτόν τον εμπαιγμό. Απαιτούμε να εφαρμοστεί ο Νόμος, να εφαρμοστεί η νομιμότητα, η δημοκρατία και η ελευθερία. Απαιτούμε ως νοήμονες άνθρωποι να πέσουν οι μάσκες και οι πολιτικοί ηγέτες που διεκδικούν την διαχείριση του μέλλοντός μας να μας κοιτάξουν στα μάτια, και να μας πουν τι θα γίνει στα χωριά μας, τι οραματίζονται για τον τόπο μας, τι θα κάνουν για μας και όχι στην πλάτη μας.

Να μας κοιτάξουν με θάρρος και να πουν ως πότε θα περνούν από δίπλα μας, για να φτάσουν απέναντί μας…

Κύριε Τσίπρα εμείς είμαστε η σιωπηλή πλειοψηφία της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής την οποία επιδεικτικά αγνοείτε".

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πάντως ότι ενδιαφέρεται για τις θέσεις εργασίας αλλά και ότι οι εργαζόμενοι στην επένδυση χρυσού είναι «όμηροι» και χρησιμοποιούνται ως «ασπίδα» από την κυβέρνηση και την ιδιοκτησία της επένδυσης.

Στην ομιλία του στους κατοίκους της Ιερισσού, οι οποίοι αντιτίθενται στη εξόρυξη χρυσού, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Η κυβέρνηση σας αποκαλεί τρομοκράτες, αλλά εσείς είστε αγωνιστές για τη ζωή». Όπως επίσης υποστήριξε, όσοι αντιτίθενται στην εξόρυξη «δίνουν άνισο αγώνα, διότι απέναντί τους έχουν προστατευμέν��, διαπλεκόμενα συμφέροντα, πίσω από τα οποία κρύβονται κέρδη δισεκατομμυρίων και σκάνδαλα, ιστορίες λεηλασίας του δημόσιου πλούτου».

Κατήγγειλε ακόμη ότι μοιράζονται «ψίχουλα, αριστερά και δεξιά, για να σπάσει ο αγώνας» των κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top