Μαζεύουν υπογραφές κατά του Παπανδρέου!

Εμποδίζουν τη συμμετοχή του σε συνέδριο στο Εδιμβούργο

​Νέα μπλεξίματα έχει ο κ.Παπανδρέου! Μετά τις αποδοκιμασίες συναδέλφων του μέσα στη Βουλή, για τη νέα άδεια που ζήτησε προκειμένου να ταξιδέψει για δουλειά στο εξωτερικό, κατά του πρώην πρωθυπουργού τάσσεται και ομάδα πολιτών στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώνονται υπογραφές, ώστε να μην συμμετάσχει ο Γιώργος Παπανδρέου ως ομιλητής στο συνέδριο TEDGlobal (10-14 Ιουνίου) στο Εδιμβούργο!!

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.700 υπογραφές και στόχος είναι να γίνουν 2.000!!!

Όπως έχει προγραμματιστεί, ο πρώην πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρία με τίτλο «Στιγμές αλήθειας» ως ένας ηγέτης ο οποίος «αντλεί μαθήματα από την ελληνική κρίση χρέους και βοηθά την πλοήγηση της ΕΕ μέσα σε δύσκολα νερά». Ωστόσο, μόλις ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στο συνέδριο, δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο μια ηλεκτρονική αίτηση κατά της επίσκεψής του.

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες της αίτησης,«ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του ούτε 'κληρονόμησαν το έλλειμμα', όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα του TED, ούτε παρουσιάστηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή το 2009 για πρώτη φορά. Πρόκειται για οργανικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα».

«Το 2009, κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος τέλος στη λιτότητα και νέα μέτρα που θα δημιουργούσαν τις συνθήκες για ανάπτυξη, ενώ αρνιόταν κατηγορηματικά ότι θα κατέφευγε σε οποιοδήποτε δάνειο από το ΔΝΤ. Μετά από 4 χρόνια και την άνευ όρων υπογραφή τριών μνημονίων το Ελληνικό χρέος συνεχίζει και αυξάνεται παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Η κρίση πλέον έχει μετατραπεί από 'κρίση χρέους' σε ανθρωπιστική με 21% των Ελλήνων να ζουν κάτω από τα όρεια της φτώχειας, δραματική αύξηση της ανεργίας (αγγίζει το 55% στους νέους) και 300% αύξηση στις αυτοκτονίες» σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης και τονίζουν: «Έχει εξελιχθεί και σε κρίση της δημοκρατίας με την κρατική καταστολή να ξεπερνά κάθε όριο και με ναζιστικές ομάδες ανενόχλητες από το κράτος, να τρομοκρατούν, επιτίθενται ακόμα και να δολοφονούν μετανάστες και αγωνιστές. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας έναντι ελάχιστου αντιτίμου. Το εξευτελιστικά χαμηλό κόστος του δημόσιου προς πώληση πλούτου, σε συνδυασμό με την πτώση των μισθών, κάνει την εγχώρια και διεθνή πλουτοκρατία, υπεύθυνη για την κρίση, τώρα να κερδοσκοπεί από αυτήν».

«Την ίδια στιγμή, ο Παπανδρέου συνεχίζει να υποστηρίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση και ταξιδεύει πολυτελώς ανά τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις για τα 'μαθήματα που πήρε από την Ελληνική κρίση χρέους'. Πρόκειται για προσβολή απέναντι σε αυτούς που πήραν ��α 'πραγματικά μαθήματα' της κρίσης. Όλους αυτούς που χτυπήθηκαν από την αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, αυτούς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν» καταλήγουν.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγο διάστημα εναντίον του κ.Παπανδρέου στράφηκαν και οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες, εγκαταλείποντας τη Σοσιαλιστική Διεθνής, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρώην πρωθυπουργός!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top