Σαμαράς: 150 προσλήψεις από τη Nokia στην Ελλάδα για το ερευνητικό της κέντρο

Συνάντηση του πρωθυπουργού με στελέχη της εταιρείας

Σαμαράς: 150 προσλήψεις από τη Nokia στην Ελλάδα για το ερευνητικό της κέντρο

«Προχωράμε με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη» ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση με το πρεσβευτή της Φιλανδίας στην Αθήνα Πέκα Λίντου και εκπροσώπους της Nokia Siemens Networks.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας να αναπτύξει περαιτέρω το τμήμα ερευνών της που διαθέτη στη χώρα μας.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι μια πρωταθλήτρια της τεχνολογίας, όπως είναι η Nokia Siemens Networks, όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της αλλά ετοιμάζεται, εκτός από τις άμεσες 150 προσλήψεις νέων επιστημόνων, στην ανάδειξη και στην εδραίωση της χώρας μας ως μιας στρατηγικής περιοχής» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Οι νέες θέσεις εργασίας αφορούν επιστήμονες με υψηλή κατάρτιση. Επομένως, αφορά ιδιαίτερα τους νέους Έλληνες επιστήμονες που σήμερα οι περισσότεροι, δυστυχώς, όπως όλοι ξέρουμε, είναι στην ανεργία. Σε αυτούς τους νέους ανθρώπους που πρέπει να βρουν τέτοιες ευκαιρίες για δουλειά ακουμπάμε, στηριζόμαστε, σ' αυτούς και στις ικανότητές τους, βεβαίως, επενδύουμε. Αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας. Με επενδύσεις που τους αξιοποιούν, όπως αυτή. Με ακριβώς αυτούς τους νέους Έλληνες επιστήμονες, με αυτές τις επενδύσεις, θα ξεπεράσει ο τόπος μας την κρίση».

«Ενδιαφερόμαστε να προσλάβουμε επιπλέ��ν ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα ειδικούς μηχανικούς λογισμικού και υπολογιστών. Και είναι αξιοσημείωτο ότι το εργατικό δυναμικό μπορεί να δουλέψει πάνω στις πιο προηγμένες τεχνολογίες στον κόσμο εδώ στην Ελλάδα» δήλωσε από την πλευρά του ο Μπάρι φρεντς από το δ.σ. της Nokia Siemens Network.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top