Μανιτάκης: Αν αποτύχουμε, όλοι θα χρεωθούμε την αποτυχία

«Η υποχρέωση για την απομάκρυνση 15.000 υπαλλήλων υπήρχε από το 2011»

Μανιτάκης: Αν αποτύχουμε, όλοι θα χρεωθούμε την αποτυχία

«Δεν την ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη, την ανέλαβαν οι τρεις αρχηγοί και η κυβέρνηση συλλογικά. Αν αποτύχουμε, όλοι θα χρεωθούμε την αποτυχία και κανείς δεν πρόκειται να γλιτώσει».

Αυτό υποστήριξε ο Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας στους «Νέους Φακέλους» του ΣΚΑΪ, όπου υποστήριξε ότι χρειαζόμαστε «ομοψυχία και εθνική συνεννόηση».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε ότι έχει συμφωνηθεί η αποχώρηση των 15.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο έως το 2014 και θα πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο βαθμό από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, ενώ σημείωσε ότι «η υποχρέωση για 15.000 απολύσεις υπήρχε στο Μνημόνιο από το 2011».

Παράλληλα εκτίμησε ότι πολλές από τις μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται επειδή υποδεικνύονται από την τρόικα: «Δεν κάνουμε πολλά πράγματα επειδή μας το λέει η τρόικα και αντιδρούμε. Λέμε ότι είναι ξενόφερτα. Και αντιδρούμε. Ενώ έπρεπε να τα είχαμε κάνει εδώ και καιρό. Έπρεπε να τα κάνουμε επειδή το θέλουμε εμείς».

Ο ίδιος απένειμε εύσημα στην Task Force, εξηγώντας ότι αυτή είναι που παρέχει την πολύτιμη τεχνογνωσία για τις μεταρρυθμίσεις: «Δεν θα μπορούσε να γίνει η διοικητική μεταρρύθμιση αν δεν υπήρχε η τεχνογνωσία της».

«Ζούμε έναν παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο, ο οποίος γίνεται με όρους οικονομικής ισχύος και με διαπραγμάτευση. Πρέπει να μάθουμε να πολεμάμε και η διαπραγμάτευση είναι πολύ μεγάλη τέχνη» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Μανιτάκης.

Τέλος, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα επιτάχυνσης των πειθαρχικών διαδικασιών, ζήτησε από τους δικαστές που συμμετέχουν στα συμβούλια «να συναισθανθούν το καθήκον που έχουν απέναντι στη χώρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top