Κώστας Μητσοτάκης: «η Θάτσερ και εγώ»

Τι του είπε μία ημέρα πριν ανατραπεί από την ηγεσία των Τόρις

Κώστας Μητσοτάκης: «η Θάτσερ και εγώ»
10/04/2013 21:30​

Στις αναμνήσεις του από την Μάργκαρετ Θάτσερ αναφέρεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης, μιλώντας σε ρεπορτάζ του Mega. O κ. Μητσοτάκης εξαίρει την προσωπικότητά της και αναφέρει για αυτήν :
«Η Θάτσερ ήταν από τους πολιτικούς που έγραψε ιστορία. Σφράγισε τον αιώνα που πέρασε με την προσωπικότητά της. Δύο πράγματα μπορούμε να πούμε. Το πρώτο είναι ότι υπήρξε η πρώτη Ευρωπαία πολιτικός που κατάλαβε το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης που ήταν να γίνει ανταγωνιστική, στον καινούριο κόσμο, με τις καινούριες χώρες που αναπτύσσονται και μπαίνουν στο παιχνίδι. Σήμερα η πολιτική της Θάτσερ είναι αυτή που κυριαρχεί στην Ευρώπη, που εφαρμόζεται και από αυτούς ακόμα που την υβρίζουν».
Ο Κ. Μητσοτάκης αποκαλύπτει γιατί ακόμη και σήμερα αισθάνεται υποχρεωμένος στην Μ. Θάτσερ. «Όταν στις εκλογές του 1985 έγινε αυτή η συκοφαντική επίθεση εναντίον μου από το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τη Στάζι και ήθελαν να με παρουσιάσουν σαν συνεργάτη των Γερμανών, οι Βρετανοί, με επικεφαλής την Θάτσερ τότε πρωθυπουργό, οργάνωσαν στη Βουλή των κοινοτήτων μία ειδική εκδήλωση, η οποία πολύ με τίμησε και κατά κάποιο τρόπο αν θέλετε, υπήρξε η απάντηση στη συκοφαντία» τόνισε.
Ο πρώην πρωθυπουργός όμως αποκάλυψε και τι του ανέφερε η Θάτσερ σε μεταξύ τους συνάντηση, μία μόλις ημέρα πριν την παραίτησή της, ύστερα από «ανταρσία» στο κόμμα της. «Την παραμονή ήμασταν μαζί στις Βρυξέλλες, μαζί και με άλλους ευρωπαίους ηγέτες. Μας διαβεβαίωσε ότι κάτι συμβαίνει αλλά ότι είναι τα πράγματα πολύ καλά. Μην ανησυχείτε , μας είπε, θα τα καταφέρω, έφυγε αλλά δυστυχώς έπεσε η Θάτσερ. Ήταν η τελευταία επαφή που είχα μαζί της, δεν είχα μετά άλλη» θυμάται ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top