Στα άκρα η κατάσταση: «Όχι» τρόικας στο νέο σχέδιο

Κοροϊδεύουν τους Κυπρίους: Τα νομοσχέδια έχουν υπογραφεί 15 Γενάρη!

Στα άκρα η κατάσταση: «Όχι» τρόικας στο νέο σχέδιο

Μεταδίδει η Μανιάνα Καλογεράκη και αποκαλύπτει τα ντοκουμέντα των νομοσχεδίων

Στα άκρα δείχνει να οδηγείται η κατάσταση στην Κύπρο η οποία δέχεται ασφυκτικές πιέσεις την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό και να βρει μια χρυσή τομή που θα ικανοποιεί τόσο τους Κύπριους όσο και τους Ευρωπαίους.

Με την ΕΕ να στέλνει αυστηρά τελεσίγραφα, η τρόικα, η οποία συναντήθηκε με τον Νίκο Αναστασιάδη, φέρεται να απέρριψε την αντιπρόταση για δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης ως μη βιώσιμη και επιμένει για κούρεμα των καταθέσεων.

Την ίδια ώρα, έντονη αντιπαράθεση που εξελίχθηκε σε άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει στην κυπριακή Βουλή καθώς το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου φέρει ημερομηνία 15 Ιανουαρίου, δηλαδή έγινε επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια, με αποτέλεσμα πολλοί να μιλούν για προειλημμένες αποφάσεις.

To star.gr σας παρουσιάζει το σχετικό έγγραφο:

nomoshedio2.jpg
Η κατάσταση στην Κύπρο χειροτερεύει ώρα με την ώρα, με το πρόβλημα ρευστότητας να είναι κάτι παραπάνω από εμφανές στην οικονομική ζωή του τόπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη, ωστόσο θα υπάρχει έντονη παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας αλλά και εταιρειών σεκιούριτι.

Στυλιανίδης: «Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν το μέλλον του τόπου»

Για οδυνηρή απόφαση σε κάθε περίπτωση έκανε, εξάλλου, λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης σε δήλωση του από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Θα υπάρχουν οδυνηρές πτυχές όποια απόφαση κι αν ληφθεί, όμως η χώρα πρέπει να διασωθεί» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Παράλληλα, κάλεσε τους πάντες να δείξουν τον ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας και προειδοποίησε σε δραματικούς τόνους πως «οι επόμενες ώρες θα κρίνουν το μέλλον του τόπου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top