Τσίπρας: Βόμβα στα θεμέλια της Ευρώπης το κούρεμα των καταθέσεων

«Ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και για την Ελλάδα» τόνισε

Τσίπρας: Βόμβα στα θεμέλια της Ευρώπης το κούρεμα των καταθέσεων

Κίνηση που βάζει «βόμβα» στα θεμέλια της σταθερότητας της ευρωζώνης χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τις αποφάσεις του Eurogroup για κούρεμα στις κυπριακές καταθέσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η απόφαση ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου «για τη σταθερότητα τόσο του κυπριακού, όσο και του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος» και έκανε ανοικτά λόγο για προσπάθεια αποικιοποίησης του ευρωπαϊκού Νότου από τον ευρωπαϊκό Βορρά.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για τη στάση της και χαρακτήρισε «φθηνές δικαιολογίες» την άρνηση του προέδρου της Βουλής για σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής. Εκτίμησε, παράλληλα, ότι «είναι προφανές ότι στοχεύουν να υποθηκεύσουν προκαταβολικά και τους ενεργειακούς πόρους της Κύπρου».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η απόφαση της Κύπρου θα είναι καθοριστική όχι μόνο για το μέλλον της χώρας αλλά και ολόκληρης της ευρωζώνης: «Το ηχηρό και περήφανο ‘όχι’ του κυπριακού κοινοβουλίου θα είναι και ‘όχι’ των ευρωπαϊκών λαών σε ένα αδιέξοδο δρόμο. Θα αποδείξει ότι ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή υπάρχουν περιθώρια αντίστασης και επαναδιαπραγμάτευσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top