Στυλιανίδης: Στόχος να αποφευχθούν οι απολύσεις των υπεράριθμων στο Δημόσιο

«Να καλυφθούν τα κενά από εν ενεργεία υπαλλήλους και όχι από προσλήψεις»

Την επι��ίωξη της κυβέρνησης να αποφευχθούν οι απολύσεις υπεράριθμων υπαλλήλων στο δημόσιο επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Επιδιώκεται να αποφευχθούν απολύσεις υπεράριθμων υπαλλήλων και να αποκλειστούν οι προσλήψεις εκεί που τα κενά θα μπορούσαν να καλυφθούν από εν ενεργεία υπαλλήλους που έχουν την ειδίκευση και τη συνάφεια του αντικειμένου» δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης, μετά από συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο ίδιος, κάνοντας λόγο για αξιοποίηση των κατάλληλων υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις και τη μείωση των δαπανών συνολικά, ανέφερε ειδικά για την Αυτοδιοίκηση ότι γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο, τους δήμους, τις περιφέρειες και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις για να αξιοποιηθούν απόλυτα οι υπάλληλοι που βρίσκονται στην αυτοδιοικητική μηχανή.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τον πειθαρχικό κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων αυστηροποιείται και ήδη προωθείται η αντικατάσταση των παραδοσιακών υπηρεσιακών συμβουλίων που αποτελούνταν από συναδέλ��ους, με δικαστές.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top