Φοιτητικό επίδομα: Μέχρι τέλος του μήνα οι αιτήσεις για τα 1.000 ευρώ

Ποιοι τα δικαιούνται και πώς θα τα πάρουν

Φοιτητές

Μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα στέγασης των 1.000 ευρώ.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ.

Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Επίδομα παιδιού: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Πότε πληρώνονται

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής.

Απαραίτητη προϋπόθεση πριν προχωρήσετε σε δημιουργία αίτησης για το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, είναι να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2020.

Βήμα – βήμα η διαδικασία αίτησης για το φοιτητικό επίδομα

Οι αιτήσεις γίνονται στο stegastiko.minedu.gov.gr και για την είσοδο στο σύστημα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του TAXISnet.

Ο αιτών καλείται να συμπληρώσει υποχρεωτικά αυτά τα στοιχεία:

•    Αριθμό της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και τον ΑΜΚΑ του φοιτητή.

•    Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του φοιτητή και του έτερου γονέα, εάν δικαιούχος είναι ο γονέας. Στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής, δηλώνει μόνο τον ΑΦΜ του/της συζύγου του (αν υφίσταται).

•    Αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου.

•    Αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, τη ΔΟΥ, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, e-mail).

Με την οριστική υποβολή της αίτησης, ο αιτών δηλώνει υπεύθυνα πως τα στοιχεία που δήλωσε είναι αληθή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top