ΥΠΟΙΚ: Έρχονται νέα μέτρα ενίσχυσης - Μέσα στον μήνα η ρύθμιση για τα πάγια

Πρόβλεψη και για τις επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα με τον τζίρο  

Η κυβέρνηση συνεχίζει να ενεργεί με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα και με έγκαιρες και στοχευμένες παρεμβάσεις, επεκτείνει και εμπλουτίζει τα μέτρα στήριξης και προστασίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας  στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου με τίτλο «Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».

Σταϊκούρας: Σε μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών τα 728 εκατ. ευρώ  

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σταϊκούρας στη θέσπιση του προσωρινού μέτρου κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων με τη μορφή της επιδότησης δαπανών, με στόχο την περαιτέρω στήριξη και προστασία των επιχειρήσεων που πλήττονται από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.  

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε  ότι με προτεινόμενη διάταξη, η κυβέρνηση προτίθεται να κάνει χρήση της ανωτέρω πρόβλεψης του Προσωρινού Πλαισίου για να επεκτείνει, περαιτέρω, το «δίχτυ» ασφαλείας που έχει ήδη στηθεί με τα μέχρι σήμερα μέτρα.

Lockdown: Νέο πρόγραμμα για στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Συγκεκριμένα, θεσπίζεται καθεστώς ενίσχυσης σε επιχειρήσεις που πλήττονται οικονομικά από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού, μέσω στήριξης του κράτους στις μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες τους. Δικαιούχοι της ενίσχυσης θα είναι, κυρίως, επιχειρήσεις που:
- ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας,
- παρουσιάζουν μείωση τζίρου κατά τουλάχιστον 30% το 2020 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως μέχρι σήμερα καταγράφεται στα ευρωπαϊκά κείμενα,
- καταγράφουν σημαντική ζημιά κατά το προηγούμενο έτος.

Παράλληλα, αξιοποιώντας την ευχέρεια που δίνεται και από άλλα καθεστώτα ενίσχυσης, «εξετάζεται η δυνατότητα πιο στοχευμένων συνδυασμών των παραπάνω παραμέτρων, ώστε η περίμετρος της ενίσχυσης να περιλαμβάνει και περιπτώσεις επιχειρήσεων με ιδιαιτερότητες ως προς την αποτύπωση του προβλήματος στον κύκλο εργασιών τους ή στα αποτελέσματα χρήσης». Η υλοποίηση του μέτρου θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας mybusinesssupport της ΑΑΔΕ, είπε ο Υπουργός. 

Να σημειωθεί ότι αρκετές επιχειρήσεις είχαν πρόβλημα αξιοποίησης των μέτρων ενίσχυσης, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, καθώς δεν αποτυπωνόταν με βάση τιμολόγια και αποδείξεις μείωση στον τζίρο τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top