«Εμφύλιος» στον κλάδο της εστίασης για το αν πρέπει να ανοίξουν ή όχι

Το σωματείο BARECA ζητά το άνοιγμα καφέ, μπαρ και εστιατορίων

«Εμφύλιος» φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στην εστίαση για το το εάν τα καταστήματα του κλάδου πρέπει να ανοίξουν άμεσα ή όχι.

Το σωματείο BARECA, που αριθμεί 350 επιχειρήσεις, ζητά από την πολιτεία το άμεσο άνοιγμα της εστίασης, με στήριξη όσων επιχειρήσεων παραμένουν κλειστές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση με τους εκπροσώπους φορέων που υποστηρίζουν σε συναντήσεις τους με θεσμικούς και σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, ότι δήθεν "δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά των επιχειρηματιών να ανοίξουν άμεσα τα καταστήματα του κλάδου"».

Νέα μέτρα στήριξης για εστίαση εν αναμονή του ανοίγματος

«Το σωματείο BARECA, μιλώντας καθημερινά με τα μέλη του και εκπροσωπώντας τα συμφέροντα χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο, θεωρεί ότι τα καταστήματα πρέπει να ανοίξουν άμεσα και να τεθεί ωστόσο στη διακριτική ευχέρεια των ιδιοκτητών το άνοιγμα ή μη των επιχειρήσεών τους με παράλληλη δυνατότητα αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχει η κυβέρνηση σε όσεςπαραμείνουν κλειστές», σημειώνει.

«Θα πρέπει να σταματήσει άμεσα η άδικη ισοπέδωση των επαγγελματιών και των χώρων εστίασης καθώς ο κλάδος της εστίασης περιλαμβάνει επιχειρήσεις με εντελώς διαφορετική μεταξύ τους λειτουργία (εστιατόρια, καφέ, bars και clubs) και ποικίλα επιχειρηματικά μοντέλα λειτουργίας (μεγάλες μονάδες, μικρομεσαίες και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις)», επισημαίνει η BARECA, τονίζοντας πως πολλοί επιχειρηματίες βρίσκονται λίγο πριν την καταστροφή.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top