Κτηματολόγιο: Δίμηνη παράταση για Αθήνα

Παρατείνεται έως την 1η Οκτωβρίου η διαδικασία της ανάρτησης

Κτηματολόγιο

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2020 παρατείνεται η διαδικασία της ανάρτησης, για όσους έχουν ακίνητη περιουσία στο Δήμο της Αθήνας.

Πρόκειται για την τελευταία φάση της κτηματογράφησης, κατά την οποία οι πολίτες ελέγχουν για τελευταία φορά την ορθότητα των στοιχείων της ατομικής τους ιδιοκτησίας.

Ηλεκτρονικά η διαδιθκασία της ανάρτησης

Συγκεκριμένα, κατά το στάδιο της ανάρτησης οι πολίτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ελέγχουν και επιβεβαιώνουν ή διορθώνουν τυχόν σφάλματα στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Κτηματολόγιο: Γιατί χιλιάδες κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις πάρκινγκ τους

Η διαδικασία της ανάρτησης πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ηλεκτρονικά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης.

Η συμμετοχή των ιδιοκτητών στην ανάρτηση είναι κομβικής σημασίας, καθώς είναι το τελευταίο στάδιο πριν καταγραφεί οριστικά η ατομική τους ιδιοκτησία στο Κτηματολόγιο.

Όσοι το αμελήσουν, θα το… πληρώσουν

Όποιοι το αμελήσουν τώρα, θα μπορούν να κάνουν τυχόν διορθώσεις σφαλμάτων μελλοντικά μόνο μέσα από δικαστικές περιπέτειες που κοστίζουν χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Απαλλάσσονται και φέτος από τον ΕΝΦΙΑ οι πυρόπληκτοι του 2018

Για να συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες στη διαδικασία της ανάρτησης είναι απαραίτητο πρώτα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr και στη συνέχεια:

-    Θα δουν το απόσπασμα του Κτηματολογικού Πίνακα και του Κτηματολογικού Διαγράμματος με τις καταχωρημένες πληροφορίες που αφορούν τις ιδιοκτησίες τους.

-    Θα ελέγξουν την ορθότητά τους.

Εάν συμφωνούν, δεν κάνουν καμία ενέργεια, αφού η καταγραφή είναι σωστή.

Εφόσον δε συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία αυτά, έχουν δικαίωμα μέχρι την 1η Οκτωβρίου να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων, ηλεκτρονικά μέσω του «E- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top