Κτηματολόγιο: Γιατί χιλιάδες κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις πάρκινγκ τους

Πού εντοπίζεται το πρόβλημα

Πάρκινγκ

Να χάσουν τις θέσεις πάρκινγκ κινδυνεύουν δύο χιλιάδες ιδιοκτήτες θέσεων στάθμευσης σε πιλοτές πολυκατοικιών στον δήμο Αθηναίων (που έχουν χτιστεί στις δεκαετίες του '70, του '80 αλλά και του '90), αλλά και δεκάδες χιλιάδες στους υπόλοιπους δήμους του Λεκανοπέδιου αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Το Κτηματολόγιο απορρίπτει τις δηλώσεις τους με συνέπεια να βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα» και απειλούνται να τις χάσουν. 

Όπως εξηγεί, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, πρόκειται για θέσεις στάθμευσης, που έχουν τα δικά τους χιλιοστά, ακόμη κι αν δημιουργήθηκαν και μεταβιβάστηκαν σε χρόνο που αυτό επιτρεπόταν χωρίς κανένα περιορισμό.

Κτηματολόγιο: Ξεκινά η ανάρτηση στην Αθήνα την 1η Ιουνίου

Το πρόβλημα αυτό κατά τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ φέρνει στο φως η ανάρτηση στον Δήμο Αθηναίων.

Έτσι, ο αριθμός αυτός με τη συνέχιση της διαδικασίας κτηματογράφησης, ιδιαίτερα στα προάστια της Αττικής, θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Το πρόβλημα το αναγνωρίζει και ο ανάδοχος που διενεργεί την ανάρτηση στον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας, Γιώργο Δημητρίου, αυτές οι θέσεις στάθμευσης δεν μπορούν να καταγραφούν, εάν προηγουμένως δεν επιλυθεί το πρόβλημα της κυριότητας.

Επί του θέματος δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως το Κτηματολόγιο.

Από την ΠΟΜΙΔΑ ζητούν αυτές οι θέσεις στάθμευσης ρητά να αναγνωριστούν και να καταγραφούν ως ανήκουσες στους δικαιούχους τους, ως παρακολουθήματα των ιδιοκτησιών τους ή και ως ανεξάρτητοι ιδιόκτητοι χώροι . Όπως υποστηρίζουν, «αυτό νομικά θα μπορούσε να λυθεί με την παροχή δικαιώματος μονομερούς τροποποίησης ιδιοκτησίας του κτιρίου από τον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη με ανακατανομή των χιλιοστών της ιδιοκτησίας του».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top