ΠΡΟΣΟΧΗ! Ποιοι είναι οι τυχεροί που θα πάρουν σύνταξη πριν από τα 67;

Οι 4 + 1 κατηγορίες που προλαβαίνουν τη μεγάλη έξοδο πριν το νέο ασφαλιστικό

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ποιοι είναι οι τυχεροί που θα πάρουν σύνταξη πριν από τα 67;

​Κι όμως μπορεί η πλειοψηφία των κοινωνικών ομάδων να είναι στα κάγκελα με το ασφαλιστικό, όμως υπάρχουν και οι τυχεροί που μπορούν να πάρουν σύνταξη πριν από τα 67.

Πρόκειται κυρίως για ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, αλλά και μισθωτούς με ασφάλιση ΙΚΑ, όπως επίσης και για αρκετούς υπαλλήλους σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και Δημόσιο.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, υπάρχουν 4+1 κατηγορίες ασφαλισμένων που προλαβαίνουν την έξοδο πριν από το νέο ασφαλιστικό και αυτές είναι:

1. Οι ασφαλισμένοι που έχο��ν την ηλικία συνταξιοδότησης πριν από τις 19/8/2015 αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το χρόνο ασφάλισης για να κάνουν αίτηση.
2. Οι ασφαλισμένοι που έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να αποχωρήσουν αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου μετά τις 19/8/2015 και αναγκαστικά θα επιβαρυνθούν από τα αυξημένα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης.
3. Οι ασφαλισμένοι με θεμελιωμένα δικαιώματα, δηλαδή με συμπληρωμένη την ηλικία αποχώρησης και του χρόνου ασφάλισης πριν από τις 19/8/2015.
4. Οι ασφαλισμένοι που συμπλήρωσαν την ηλικία για να πάρουν μειωμένη σύνταξη πριν από τις 19/8/2015 και επιλέγουν να αποχωρήσουν αργότερα.
5. Οι ασφαλισμένοι που βάσει νόμου εξαιρούνται από την αύξηση των ορίων ηλικίας και συνταξιοδοτούνται με τις παλιές διατάξεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top