Σοκ και δέος: Έκτακτο δελτίο φοροκαταιγίδας – Χαριστική βολή σε ιδιωτικό τομέα

Νίκος Χατζηνικολάου: Μπαίνουμε σε μια εποχή που η φορολογία θα ξεπεράσει κάθε επίπεδο!

Σοκ και δέος: Έκτακτο δελτίο φοροκαταιγίδας – Χαριστική βολή σε ιδιωτικό τομέα

Έκτακτο δελτίο… φοροκαταιγίδας βρίσκεται καθοδόν για τους Έλληνες φορολογούμενους, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, παραπέμποντας σε αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Αγορά» που κυκλοφορεί το Σάββατο.

«Την ίδια στιγμή που στην Ιρλανδία ρίχνουν τη φορολογία στο 6,5%, που ο Ρέντσι ρίχνει τους φορολογικούς συντελεστές για να αναζωπυρωθεί η οικ��νομία, εμείς εδώ καταφεύγουμε και πάλι στη γνωστή συνταγή των φόρων. Αντί να μαζεύουμε τις κρατικές δαπάνες, επιβαρύνουμε για ακόμη μια φορά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με φόρους που δεν μπορούν να αντέξουν και επομένως ο φαύλος κύκλος της κρίσης και της ύφεσης συνεχίζεται στην αγορά» είπε ο κ. Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αναλυτικό ρεπορτάζ της «Αγοράς», αποκαλύπτει ότι έρχονται μια σειρά από φορολογικά μέτρα που αποτελούν ουσιαστικά ένα χαράτσι για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Χαρακτηριστικά, παρέθεσε μερικά παραδείγματα:

- Έχετε εταιρικό κινητό; Θα φορολογείστε γι’ αυτό!

- Σας πληρώνει η εταιρεία τον παιδικό σταθμό; Θα προστίθεται στο εισόδημά σας!

- Σας παρέχει η εταιρεία θέση πάρκινγκ; Θα λογίζεται στο εισόδημά σας σαν να το πληρώνατε!

- Δίνει δωροεπιταγές το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα η εταιρεία σας; Θα φορολογείστε και για αυτή την παροχή!

- Σας μεταφέρει η εταιρεία στην εργασία με δικά της μέσα; Λογίζεται σαν να είχατε πληρώσει τα εισιτήρια και λογίζεται στο εισόδημα που φορολογείστε!

«Αντιλαμβάνεστε ότι μπαίνουμε σε ένα σημείο που η φορολογία ξεπερνά κάθε επίπεδο. Δεν νομίζω ότι βγάζει πουθενά, αντίθετα είναι μια αποτυχημένη πολιτική που ανακυκλώνει το πρόβλημα» υπογράμμισε ο κ. Χατζηνικολάου.

Όπως παρατήρησε η κα Ζαχαρεά, κάτι ανάλογο είχε συζητηθεί με πρωτοβουλία της τρόικας επί κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου τόνισε ότι τότε οι έντονες αντιδράσεις είχαν ωθήσει στην κυβέρνηση στο να μην προχωρήσει στην εφαρμογή τέτοιων μέτρων για να συμπληρώσει πως «αυτή τη φορά φοβάμαι πως είναι πάρα πολύ πιθανό να εφαρμοστούν»…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top