Τα ξημερώματα φεύγουν για το Eurogroup ο Γκ. Χαρδούβελης και η ελληνική αντιπροσωπεία

Στη συνεδρίαση αυτή θα κριθούν ο χαρακτήρας αλλά και η διάρκεια της παράτασης του προγράμματος

Τα ξημερώματα φεύγουν για το Eurogroup ο Γκ. Χαρδούβελης και η ελληνική αντιπροσωπεία

​Στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη η πτήση του οικονομικού επιτελείου, με επικεφαλής τον Γκίκα Χαρδούβελη, για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η συνεδρίαση αρχίζει στις 10.00 ώρα Βρυξελλών δηλαδή 12.00 Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση αυτή θα κριθούν ο χαρακτήρας αλλά και η διάρκεια της παράτασης του προγράμματος.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος και της βαρύτητας που αποδίδουν στη συνεδρίαση αυτή οι εταίροι, είναι ότι από πλευράς ΔΝΤ θα παραστεί ο γνωστός μας Πώλ Τόμσεν, πρώην ελεγκτής της τριμερούς και νυν επικεφαλής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Αντίθετα, δεν θα παρίσταται ο γνωστός μας επίσης αντικαταστάτης του Τόμσεν, Ρίσι Γκογιάλ.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αναμένεται να επιδιώξει την τεχνική παράταση του προγράμματος για λίγες εβδομάδες, κατά ορισμένους το ανώτατο χρονικό περιθώριο που μπορούμε να αποδεχθούμε είναι 40-60 ημέρες, με δεδομένη την πρόθεση της Γερμανίας συνεπικουρούμενης από το ΔΝΤ για τουλάχιστον 6 μήνες, ώστε να καλύπτονται ενδεχόμενες πολιτικές εξελίξεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος άλλωστε ο Τόμας Βίζερ στη Reral news δήλωσε ότι οι δύο ισχυρές ημερομηνίες είναι 31 Ιανουαρίου (επιθυμία ελληνικής πλευράς) και 30 Ιουνίου (επιθυμία εταίρων).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top