Σάλος στη Γαλλία: Κάνουν σεξ με φυτά μπροστά σε ανήλικα παιδιά

Αντιδράσεις για εκδήλωση «οικοσεξουαλικότητας» στη Λυόν

Γαλλία: Σάλος Με Εκδήλωση Οικοσεξουαλικότητας Στη Λυόν

Σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία από μια πολιτιστική εκδήλωση «οικοσεξουαλικότητας», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λυόν, παρουσία ανήλικων παιδιών.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο δήμος της Λυών χορήγησε δημόσιες επιδοτήσεις ύψους 1.500 ευρώ στην επίμαχη πολιτιστική οργάνωση «οικοσεξουαλικότητας», που υπο καλλιτεχνικό πρίσμα προάγει τις ερωτικές πράξεις με τα φυτά. 

Αυτό που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων είναι το γεγονός ότι σκηνές με γυμνούς άνδρες, γυναίκες και sexotoys έλαβαν χώρα μπροστά σε παιδιά. 

 

 

«Εγώ εκείνο που βρίσκω σοκαριστικό είναι πως η πόλη της Λυόν αποφάσισε να στερήσει τις πολιτιστικές επιδοτήσεις από ιστορικές οργανώσεις της πόλης και την ίδια ώρα να τις δώσει σε τέτοιου τύπου οργανώσεις για γυμνές τρόπος του λέγειν, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε κήπους, όπου κάνουν κηπουρική με σεξουαλικά παιχνίδια έχοντας κάποιες φορές παιδιά τριγύρω τους. Το βρίσκω αυτό ιδιαίτερα σοκαριστικό», ανέφερε ο Πιέρ Ολιβέρ, δήμαρχος της δεξιάς στο 2ο διαμέρισμα της Λυόν.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια δήμαρχος της Λυόν, υπεύθυνη για τον Πολιτισμό ξεκαθάρισε ότι τα παιδιά ήταν εκεί συνοδευόμενα από τους γονείς τους: «Είναι εικόνες όχι σε δημόσιο χώρο, αλλά σε ένα κέντρο τέχνης, όπου είναι καλεσμένα τα άτομα που παρακολουθούν τις εργασίες μιας (καλλιτεχνικής) ομάδας και άλλοι καλλιτέχνες. Μπορούμε να φανταστούμε πως κάποια παιδιά που βλέπουμε συνοδεύονται από τους γονείς τους».

 

 

Τι είναι η «οικοσεξουαλικότητα» ή «σεξ-οικολογία»

Η σεξ-οικολογία, επίσης γνωστή ως οικοσεξουαλικότητα, είναι μια ριζοσπαστική μορφή περιβαλλοντικού ακτιβισμού που βασίζεται στον φετιχισμό της φύσης, την ιδέα της γης ως εραστή. 

Καλεί τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τη γη με αγάπη, αντί να τη βλέπουν ως άπειρο πόρο προς εκμετάλλευση. 

Ιδρύθηκε από τις Elizabeth Stephens και Annie Sprinkle, που περιγράφουν τους εαυτούς τους ως «δύο ερωτευμένες οικοφυλόφιλες καλλιτέχνιδες», των οποίων το μανιφέστο είναι να κάνουν τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό «πιο σέξι, διασκεδαστικό και διαφορετικό».

Η οικοσεξουαλικότητα χρησιμοποιεί παράλογο χιούμορ, περφόρμανς και σεξουαλική θετικότητα. Όπως υποστηρίζει η Stephens με τον τρόπο αυτό «μπορείς να παράγεις νέες μορφές γνώσης που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το μέλλον, εκμεταλλευόμενοι την επιθυμία μας να λειτουργήσει η Γη με όσο το δυνατόν περισσότερα διαφορετικά, άθικτα και ακμάζοντα οικολογικά συστήματα».

Το ζευγάρι προωθεί την εκπαίδευση με εκδηλώσεις, όπως τα ecosex συμπόσια και τον ακτιβισμό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top