Βασίλισσα Ελισάβετ: «Ο κορωνοϊός σε αφήνει πολύ κουρασμένο και εξαντλημένο»

Η 95χρονη μονάρχης μίλησε για την εμπειρία της δύο μήνες αφού νόσησε

Απόσπασμα από τη βιντεοκλήση που έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ με το προσωπικό του βασιλικού Νοσοκομείου

Η βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε για πρώτη φορά για την εμπειρία της με τον κορωνοϊό, δύο μήνες μετά τη νόσησή της. 

Η 95χρονη μονάρχης κόλλησε τον ιό τον Φεβρουάριο και σύμφωνα με το παλάτι είχε εκδηλώσει «ήπια συμπτώματα». Είναι τριπλά εμβολιασμένη και κατά τη διάρκεια της νόσησής της είχε συνεχίσει τα καθήκοντά της. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο μνημόσυνο για τον Φίλιππο

Ωστόσο, σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ δήλωσε πως ο ιός την άφησε εξαντλημένη. «Σε αφήνει πολύ κουρασμένο και εξαντλημένο, έτσι δεν είναι; Αυτή η φρικτή πανδημία. Δεν έχει ωραίο αποτέλεσμα», σχολίασε μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης στα εγκαίνια πτέρυγας του βασιλικού νοσοκομείου. 

Η τελευταία δημόσια εμφάνιστη της βασίλισσας Ελισάβετ στο μνημόσυνο του συζύγου της, πρίγκηπα Φίλιππου

Η τελευταία δημόσια εμφάνιστη της βασίλισσας Ελισάβετ στο μνημόσυνο του συζύγου της, πρίγκηπα Φίλιππου

Η βασίλισσα μίλησε με έναν ασθενή που νοσηλεύτηκε στις αρχές της πανδημίας, έμεινε 7 εβδομάδες με αναπνευστήρα, και όσο ήταν στο νοσοκομείο, έχασε τον πατέρα και τον αδερφό του από τον ιό.

Η Ελισάβετ παραβρέθηκε διαδικτυακά στα εγκαίνια της ομώνυμής της πτέρυγας (Queen Elizabeth Unit) του Βασιλικού Νοσοκομείου του Λονδίνου, που χτίστηκε σε πέντε εβδομάδες -αντί για πέντε μήνες- για να ανταποκριθεί το σύστημα υγείας στον αυξανόμενο αριθμό ασθενών με Covid-19.

Μιλώντας με τους κατασκευαστές της διώροφης πτέρυγας, εξέφρασε τον θαυμασμό της για το τι μπορεί να καταφέρει μια ομάδα, όταν δουλεύει μαζί για έναν ανώτερο σκοπό. Η ομάδα τής απάντησε πως εμπνεύστηκαν από το ομαδικό πνεύμα της Δουνκέρκης, αγγίζοντας μία παλιά ανάμνησή της βασίλισσας, που είχε ζήσει το «θαύμα» του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην πιο ιστορική εκκένωση, κατά την οποία κατάφεραν να σωθούν 340.000 στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top