Ουκρανία: Ξεκίνησε ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων εν μέσω εχθροπραξιών

«Μη φάτε και μην πιείτε τίποτα», είπε ο Κουλέμπα

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ξεκίνησαν στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. 


πόλεμος Ουκρανία

Οι μάχες μαίνονται στην Ουκρανία παρά τις προσπάθειες για ειρηνευτική λύση

Τα ξημερώματα έφτασε στην Κωνσταντινούπολη η ουκρανική αντιπροσωπεία, ενώ η ρωσική είχε φτάσει από χθες. 

 

 

Οι πιθανότητες μιας λύσης είναι περιορισμένες, καθώς αρκετοί εκτιμούν ότι όσο η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις στην Ουκρανία, ίσως θέλει να κερδίσει χρόνο για να ενισχύσει τις θέσεις της στο πολεμικό πεδίο και να κερδίσει περισσότερα στις διαπραγματεύσεις. 

 

 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι πεσκόφ, ξεκαθάρισε χθες ότι η Μόσχα δεν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ούτε κατά διάνοια. 

Την ίδια ώρα οι Financial Times δημοσιεύουν πληροφορίες  για το προσχέδιο της κατάπαυσης του πυρός, το οποίο, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν περιέχει καμία αναφορά στα τρία από τα βασικά αιτήματα της Ρωσίας που είναι «αποναζιστικοποίηση», «αποστρατιωτικοποίηση» και νομική προστασία της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία.

χαλάσματα Ουκρανία

Για ανθρωπιστική κρίση στη Μαριούπολη κάνει λόγο ο δήμαρχος της πόλης

«Η Μόσχα και το Κίεβο συζητούν για παύση των εχθροπραξιών στο πλαίσιο πιθανής συμφωνίας που θα επέβαλε την εγκατάλειψη της προσπάθειας της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας και την προοπτική ένταξης στην ΕΕ», αναφέρουν πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Κουλέμπα: «Μη φάτε και μην πιείτε τίποτα»

Παράλληλα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, μετά από τις φήμες για δηλητηρίαση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, προέτρεψε τους Ουκρανούς διαπραγματευτές, που σήμερα θα βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Ρώσους να μην φάνε, να μην πιουν και να μην αγγίξουν τίποτα. 

μητέρα γιος αποχαιρετισμός

Άμαχοι εγκαταλείπουν την Ουκρανία καθημερινά για να βρουν ασφαλές καταφύγιο

«Όλες αυτές οι ιστορίες τώρα έχουν πληθύνει, γιατί όλοι διψούν για ειδήσεις και εντυπώσεις. Συμβουλεύω όποιον πάει για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία να μην φάει και να μην πιει τίποτα και κατά προτίμηση, να μην αγγίξει οποιαδήποτε επιφάνεια» δήλωσε ο Κουλέμπα σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Skynews.

Ουκρανία: Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Κίεβο

Πάντως, την ώρα που οι δύο πλευρές ετοιμάζονται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στην Ουκρανία μαίνονται οι μάχες. 

βομβαρδισμός

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί δεν έχουν  σταματήσει λεπτό

Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο για αεροπορική επιδρομή.

Ουκρανία: Βομβαρδίστηκε Κατοικημένη Περιοχή Στο Κίεβο

«Προσοχή! Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram.

Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι δεν μπορούν να καταλάβουν το Κίεβο

Οι ουκρανικές αρχές έχουν προτρέψει τους κατοίκους να μην αγνοούν τις προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές.

Ουκρανία: Η Ρωσία στέλνει 1.000 μισθοφόρους της Wagner στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα μισθοφόροι του ρωσικού ομίλου Wagner έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο εκτίμησε ότι πάνω από 1.000 μαχητές της διαβόητης παραστρατιωτικής οργάνωσης θα εμπλακούν ή εμπλέκονται ήδη στον πόλεμο.

βομβαρδισμένο σπίτι

Στόχοι αμάσχων πλήττονται καθημερινά από ρωσικούς πυραύλους

«Η ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Όμιλος Βάγκνερ αναπτύχθηκε στην ανατολική Ουκρανία», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω Twitter.

Ουκρανία: «Γενοκτονία» στη Μαριούπολη - «Πάνω από 10.000 οι νεκροί»

«Αναμένεται να στείλει πάνω από 1.000 μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων οργανωτικών στελεχών, για μάχιμες επιχειρήσεις», συνέχισε.

Ο όμιλος Βάγκνερ, που σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές έχει στενή σχέση με το Κρεμλίνο, έχει κατηγορηθεί για ωμότητες στο Μαλί, στη Λιβύη και στη Συρία.

Πυραυλική «βροχή» ισοπεδώνει τους Ουκρανούς

«Εξαιτίας των βαριών απωλειών του ρωσικού στρατού και του ότι η εισβολή (στην Ουκρανία) έχει αποτελματωθεί, η Μόσχα πιθανόν αναγκάστηκε να μεταφέρει προσωπικό της Βάγκνερ στην Ουκρανία σε βάρος επιχειρήσεων στην Αφρική και τη Συρία», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

πόλεμος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρωσία στέλνει στην Ουκρανία μισθοφόρους της Wagner

Στα μέσα του Μαρτίου, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπολόγισε ότι η Ρωσία έχει καταρτίσει λίστες 40.000 μαχητών του συριακού στρατού και συμμαχικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν στην Ουκρανία.

«Πες του ότι θα τους συντρίψω» - Η απάντηση Πούτιν στον Ζελένσκι

Δυτικός αξιωματούχος δήλωσε την Παρασκευή ότι οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην Ουκρανία στο Ντονμπάς, όπου είναι αντιμέτωπες με «τις καλύτερα εξοπλισμένες και πιο εκπαιδευμένες ουκρανικές δυνάμεις».

βομβαρδισμένος δρόμος

Αρκετές πόλεις στην Ουκρανία έχουν ισοπεδωθεί

Κατά την ίδια πηγή, «οι δυνάμεις των αυτονομιστών, με ενισχύσεις του ρωσικού στρατού και προσωπικού του ομίλου Βάγκνερ στις περιφέρειες Λουχάνσκ και Ντονιέτσκ, προσπαθούν να τους περικυκλώσουν».

Ρωσία-Ουκρανία: Την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσουν οι συνομιλίες

Ο όμιλος Βάγκνερ είναι ανάμεσα στις 59 εταιρείες και προσωπικότητες που μπήκαν την Πέμπτη στο στόχαστρο νέων κυρώσεων του Λονδίνου σε αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία, στην οποία προχώρησε ο ρωσικός στρατός την 24η Φεβρουαρίου.

συντρίμμια

Οι ελπίδες για ειρήνη είναι περιορισμένες 

Πέραν της εταιρείας μισθοφόρων, η γιγαντιαία ρωσική εταιρεία διαμαντιών Alrosa καθώς και ο Rushydro, κατασκευαστικός όμιλος εξειδικευμένος στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς, μπήκαν επίσης στο στόχαστρο. Ο κατάλογος των φυσικών και νομικών προσώπων που υφίστανται κυρώσεις από το Λονδίνο έχει πλέον πάνω από 1.000 καταχωρίσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top