Ουκρανία: Απομακρύνονται άμαχοι λίγο πριν τη μεγάλη μάχη στο Κίεβο

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία ετοιμαζόταν για επίθεση στο Ντονμπάς

Σφοδρές μάχες εκτυλίχθηκαν και χθες στο Χάρκοβο και στο Ζιτομίρ

Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί συμφώνησαν σήμερα το πρωί να σεβαστούν την κατάπαυση του πυρός γύρω από μια σειρά ανθρωπιστικών διαδρόμων, ώστε να απομακρύνουν τους αμάχους.

άμαχοι ουκρανία

Άμαχοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους που βομβαρδίζονται

Ουκρανία: Ρωσική φάλαγγα λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ, δήλωσε πως η Μόσχα επιβεβαίωσε πως συμφωνεί να τηρήσει μια εκεχειρία από τις 9 π.μ. ως τις 9 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) γύρω από έξι ζώνες που πλήττονται από τις μάχες. 

 

 

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχουν καθοριστεί για να απομακρυνθούν οι άμαχοι από το Ενεργκοντάρ προς τη Ζαπορίζια (νότος), από το Ιζιούμ προς τη Λοζόβα (ανατολικά) και από το Σούμι προς την Πολτάβα (βορειοανατολικά), όπου ένας διάδρομος είχε ήδη επιτρέψει να απομακρυνθούν χιλιάδες άμαχοι. 

Ουκρανία: Η απάντηση του Ζελένσκι στους τέσσερις όρους του Πούτιν

Διάδρομοι πρόκειται να ανοίξουν, επίσης, για να απομακρυνθούν προς το Κίεβο οι άμαχοι από πόλεις που βομβαρδίζονται σφοδρά δυτικά της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων οι Μπουτσά, Ιρπίν και Γκοστομέλ.

 

 

Ουκρανία: Το Κίεβο προετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη

Την ίδια ώρα Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε πως καθήκον των δυνάμεων της Ουκρανίας είναι να συγκρατήσουν την επίθεση των δυνάμεων της Ρωσίας και να μην τους επιτρέψουν να προελάσουν τις επόμενες επτά έως δέκα μέρες. 

πρόσφυγες

Γυναίκες και παιδιά αναζητούν ασφαλή διαφυγή από το μέτωπο του πολέμου

Ουκρανία Πόλεμος: Ισοπεδώνονται Ολόκληρες Πόλεις

Ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, εξήγησε ότι η Ρωσία χρειάζεται απελπιστικά κάποια στρατιωτική νίκη, αναφέροντας τη Μαριούπολη και το Κίεβο ως τους πιο πιθανούς στόχους της Μόσχας.

 

 

«Χρειάζονται οπωσδήποτε κάποια νίκη προτού αναγκαστούν να διεξαγάγουν τις τελικές διαπραγματεύσεις», υποστήριξε ο κ. Ντενισένκο μέσω Facebook. «Επομένως το καθήκον μας είναι να αντισταθούμε για 7-10 ημέρες», πρόσθεσε.

Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από ρωσικά πυρά στη Σεβεροντονιέτσκ 

Όπως έγινε γνωστό επίσης, χθες τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά στην πόλη Σεβεροντονιέτσκ, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

μητέρα και παιδί

Η Ρωσία συμφώνησε για κατάπαυση του πυρός σήμερα, ώστε να φύγουν οι άμαχοι από τις πληγείσες περιοχές

Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός για το πρωί της Τετάρτης

Σύμφωνα με ανάρτηση του περιφερειάρχη της Λουχάνσκ, Σεργκέι Γκαϊντάι, στο Telegram, ο ρωσικός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον κατοικιών και άλλων κτιρίων, αλλά δε διευκρίνισε αν επρόκειτο για βολές πυροβολικού. 

 

 

Στην περιοχή διεξάγονται σφοδρές μάχες τις τελευταίες μέρες. 

Ουκρανία: Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι το Κίεβο ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση στο Ντονμπάς

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έπεσαν στα χέρια του άκρως απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν, κατ’ αυτό, ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση μέσα στον Μάρτιο εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική περιοχή της χώρας.

πρόσφυγες

Έχουν αναπτυχθεί τέσσερις ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να εγκαταλείψουν οι άμαχοι τις κατεστραμμένες πόλεις τους

Ουκρανία: 41 νεκρά παιδιά μέχρι σήμερα - Ο τραγικός απολογισμός

Το υπουργείο δημοσιοποίησε έξι σελίδες των εγγράφων, που είναι συνταγμένα στα ουκρανικά και μοιάζουν να αναφέρονται στις προετοιμασίες μονάδων για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τονίζει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο την αυθεντικότητα και το περιεχόμενο των εγγράφων.

Ουκρανία: Περίπου 2,2 εκατ. οι πρόσφυγες σύμφωνα με την UNHCR        

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής έχει πιθανώς φτάσει τώρα τα 2,1 - 2,2 εκατομμύρια, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Ουκρανία: «Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αμάχους στη Μαριούπολη»

Ο Φιλίπο Γκράντι σημείωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε επίσκεψή του στην Στοκχόλμη ότι «τώρα είναι ώρα να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στα σύνορα, παρά να έχουμε συζητήσεις για την κατανομή των προσφύγων ανάμεσα στις χώρες».

Ο Γκράντι πρόσθεσε ότι ιδιαιτέρως η Μολδαβία, η οποία δεν είναι χώρα μέλος της ΕΕ, είναι πολύ ευάλωτη στην τρέχουσα κατάσταση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top