Συρία: Αυξάνονται οι νεκροί - Στρατιωτική λύση θέλουν Ομπάμα-Κάμερον

Προειδοποιητικό μήνυμα Ρωσίας στις ΗΠΑ

Συρία: Αυξάνονται οι νεκροί - Στρατιωτική λύση θέλουν Ομπάμα-Κάμερον

Η ��υβέρνηση της Συρίας συμφώνησε τελικά σήμερα να επιτρέψει στους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να επισκεφτούν την περιοχή όπου καταγγέλλεται πως έγινε χρήση χημικών.

Όπως μεταδίδει η συριακή κρατική τηλεόραση, 36 στρατιώτες των πιστών στον Πρόεδρο Ασαντ δυνάμεων τραυματίστηκαν από τη χρήση χημικών που έκαναν οι αντάρτες κοντά στις κρυψώνες τους έξω από τη Δαμασκό.

Περίπου 355 ασθενείς «που παρουσίαζαν νευροτοξικά συμπτώματα» πέθαναν σε νοσοκομεία στη Συρία στα οποία παρέχουν βοήθεια οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) και όπου νοσηλεύονται σχεδόν 3.600 άνθρωποι από τις 21 Αυγούστου, ανέφερε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση.

Το καθεστώς Ασαντ διαμηνύει εξάλλου ότι η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα βάλει φωτιά σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Αλλά και ο υπαρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν Μασούντ Τζαζαγερί, κάλεσε τις ΗΠΑ να μην παραβιάσουν την «κόκκινη γραμμή» στη Συρία προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα είχε «σοβαρές συνέπειες» για τον Λευκό Οίκο.

Την ίδια ώρα, οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και μάχεται κατά του συριακού καθεστώτος, υπόσχεται εκδίκηση για την επίθεση με χημικά όπλα ανατολικά της Δαμασκού.

Ο ηγέτης του μετώπου Αλ-Νούσρα με μήνυμα του στο διαδίκτυο, στοχοποίησε τα χωριά των αλαουιτών από όπου προέρχεται ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Έτοιμες για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία εμφανίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το Ιράν από την πλευρά του προειδοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην επιτεθούν στη Συρία.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να προετοιμάσει εναλλακτικές για κάθε ενδεχόμενο. Είμαστε να θέσουμε σε εφαρμογή οποιαδήποτε επιλογή-αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει κάποια από αυτές τις επιλογές», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ.

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η χρήση χημικών όπλων πρέπει να εμποδιστεί με κάθε τρόπο.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην επαναλάβουν λάθη του παρελθόντος, λέγοντας πως οποιαδήποτε μονομερής στρατιωτική δράση στη Συρία θα υπονομεύσει τις προσπάθειες για την ειρήνη και θα έχει "μια καταστροφική επίδραση" στην κατάσταση της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η Δαμασκός ευθύνεται για την επίθεση με χημικά όπλα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση της Δύσης, θα είχε το χαρακτήρα χειρουργικών αεροπορικών χτυπημάτων κατά το πρότυπο του Κοσόβου.

Ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Βρετανίας, των ΗΠΑ και άλλων δέκα συνολικά χωρών, πρόκειται να συναντηθούν τη Δευτέρα στην Ιορδανία για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία.

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top