35χρονος με θρόμβωση μετά το AstraZeneca: «Είχε νεκρώσει το πόδι μου»

Περιέγραψε τις παρενέργειες που είχε από τον εμβόλιο

Θρόμβωση στο πόδι εμφάνισε ένας 35χρονος από την Ιεράπετρα μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο ίδιος, μιλώντας στο Mega, ισχυρίστηκε πως υπάρχει συσχετισμός της θρόμβωσης με το εμβόλιο και περιμένει τα εργαστηριακά αποτελέσματα για να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί του.

Εμβολιασμοί: Τέλος τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson&Johnson στη Νορβηγία

Περιγράφοντας τα συμπτώματα που είχε, ανέφερε πως το βράδυ που έκανε το εμβόλιο ανέβασε πυρετό, είχε μυαλγία και πονοκέφαλο. 

«Πάνω στη βδομάδα για μισή μέρα παρουσίασα πυρετό, δέκατα, ενώ δύο μέρες πριν το συμβάν παρουσίασα πονοκέφαλο, όχι έντονο» δήλωσε. 

Μετά από 12 μέρες, όμως, πηγαίνοντας στη δουλειά του ένιωσε ένα κάψιμο πίσω στο πόδι και όσο περνούσαν τα λεπτά μούδιαζε έως ότου νέκρωσε εντελώς. 

AstraZeneca: 35χρονος με θρόμβωση στο ΠΑΓΝΗ μετά τον εμβολιασμό του

«Δεν μπορούσα να κουνήσω καν τα δάχτυλα του ποδιού μου. Δεν ένιωθα καν σαν πόδι, είχε νεκρώσει εντελώς. Νόμιζα ότι κόπηκε κάποιος τένοντας δηλαδή, ένιωσα αυτή τη ζεστασιά και λέω εντάξει δεν πήγε το μυαλό μου κατευθείαν στην παρενέργεια του εμβολίου», είπε ο 35χρονος.

Οι συνάδελφοί του θορυβημένοι φώναξαν τη φαρμακοποιό της γειτονιάς κι εκείνη ειδοποίησε αμέσως ασθενοφόρο, λέγοντάς του ότι πρόκειται για θρόμβωση. 

Θάνατος 44χρονης: «Δε συνδέεται ο θάνατός της με το AstraZeneca»

Στο νοσοκομείο οι γιατροί που τον εξέτασαν τον προειδοποίησαν ότι υπήρχε κίνδυνος ακρωτηριασμού. 

«Υπήρξε περίπτωση να ξυπνήσω και να μην είχα πόδι. Ευτυχώς επανήλθε. Δηλαδή με το που έγινε αφαίρεση της θρόμβωσης και κυκλοφόρησε το αίμα επανήλθε. Όταν άνοιξα τα μάτια μου από το χειρουργείο το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κουνήσω τα δάχτυλά μου», τόνισε.

AstraZeneca: Τρίτος θάνατος μετά το εμβόλιο στον Καναδά

Ο 35χρονος δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας, ούτε υπήρχε κάποιο ιστορικό θρομβώσεων στην οικογένειά του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top