Η απάντηση των μαθητών στον Γαβρόγλου: «Δεν είμαστε φασίστες»

Αύριο τα μαθητικά συλλαλητήρια για το μακεδονικό

Αναβρασμός επικρατεί στη μαθητική κοινότητα της χώρας  λίγες ώρες πριν τα  Συλλαλητήρια για το μακεδονικό που θα γίνουν αύριο σε πολλές πόλεις της  Ελλάδας με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη. Δεν υποκινούμαστε από κανέναν δηλώνουν οι μαθητές απαντώντας στον Υπουργό Παιδείας που βλέπει «δάχτυλο» της Χρυσής Αυγής πίσω από τις κινητοποιήσεις.

Δεκάδες σχολεία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζουν την κατάληψη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα ξεκίνησε η κατάληψη στο 2ο ΓΕΛ Τούμπας. 

Την ίδια ώρα έφταναν στα κινητά καθηγητών μηνύματα που τους προέτρεπαν να τιμωρήσουν αυστηρά τους καταληψίες μαθητές.

Στις Σέρρες  πάντως μαθητές πιάστηκαν στα χέρια για τη σημαία. Στο Αργος Ορεστικού έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και στη Φλώρινα οι μαθητές ένωσαν τις φωνές τους για τη Μακεδονία.

Οι μαθητές προετοιμάζονται για τα αυριανά συλλαλητήρια. Στις 11: 00 θα γίνει η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στις 12:00  όμως στην Αθήνα και συγκεκριμένα  στα  Προπύλαια  έχει προγραμματιστεί πορεία μαθητών που διαφωνούν με τις καταλήψεις. Το κάλεσμα γίνεται μέσω των social media  από την πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας. 

Επισημαίνουν δε πως «Αν νομίζουν ότι  μπορούν να κάνουν φασιστικές- εθνικιστικές πορείες στις γειτονιές και τις πόλεις της Ελλάδας, είναι βαθιά γελασμένοι». 

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις «άναψαν» τη συζήτηση και στη Βουλή. 

Ο υπουργός Παιδείας επέκρινε τους μαθητές δια της τεθλασμένης επιτιθέμενος στον Άδωνη Γεωργιάδη.

«Δυστυχώς η σημερινή ΝΔ με τον ακροδεξιό  δημόσιο λόγο της συμπορεύεται και ενισχύει τις φασιστικές αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής».

Να θυμίσουμε ότι ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε πει ότι η Αριστερά έχει πρωθυπουργό ... καταληψία, άρα δεν μπορεί να λέει για κακές καταλήψεις .

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top