Επιστρέφει στις φυλακές ο Αριστείδης Φλώρος

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σκληρή πολιτική αντιπαράθεση

Πρώτη δημοσίευση 12:07

Στις φυλακές Χαλκίδας επιστρέφει ο Αριστείδης Φλώρος, καθώς πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν και τυπικά οι  διαδικασίες. 

Ο 39χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση της Energa, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών, όπου παρέμεινε για περίπου μιάμιση ώρα.

Εκεί παρέλαβε το φυλακιστήριο του, που εκδόθηκε μετά βουλεύματος, με το οποίο το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διέταξε την φυλάκιση του στις φυλακές Χαλκίδας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φλώρος είχε αποφυλακιστεί μετά από χορήγηση πιστοποιητικού αναπηρίας 70%, το οποίο αποδείχθηκε – μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποφυλάκισή του – ψευδές.

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για την υπόθεση του Φλώρου

Την ίδια ώρα, η υπόθεση έχει προκαλέσει πρωτοφανή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.

Το Μαξίμου κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ για σχέσεις με τον δικηγόρο του κ. Φλώρου (και ανιψιό του κ. Μητσοτάκη) Αλέξανδρο Δημητριάδη, βάσει δημοσιεύματος της εφημερίδας Documento.

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε τονίζοντας πως ο κ. Δημητριάδης ήταν μάρτυρας κατηγορίας του κ. Φλώρου και έκανε λόγο για «ωμή πολιτική αλητεία από το όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης με δράστες τη συμμορία Βαξεβάνη και ηθικούς αυτουργούς τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα, αλλά και προσωπικά τον ίδιο».

«Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται από πίσω»

«Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση» δήλωσε ο καθηγηγτής Εντατικής Θεραπείας – Πενυμολογίας ΕΚΠΑ και διευθυντής στην Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, Σπύρος Ζακυνθινός στα «Νέα».

Ο καθηγητής, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει την σπιρομέτρηση, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή, δείχνοντας τον βασικό ύποπτο, που πλαστογράφησε τις γνωματεύσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κουβάρι των αποκαλύψεων ξετυλίχτηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ.

«Πήγαμε στο Εργαστήριο Ύπνου και ερευνώντας τα αρχεία μας, εντοπίσαμε τόσο την πραγματική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο Αριστείδης Φλώρος, όσο και την εξέταση που εμπεριέχεται στον φάκελο που παραδόθηκε στα ΚΕΠΑ», τόνισε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αν και το έγγραφο για τον κ. Φλώρο φέρει το λογότυπο της κλινικής και την υπογραφή του, ωστόσο είναι προϊόν «κολάζ».

Σύμφωνα με τον κ. Ζακυνθινό, ο γιατρός που το έκανε, παραδέχθηκε κατ’ ιδίαν την πράξη του.

«Επρόκειτο για γιατρό, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης στην κλινική μας. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας και αυτό είναι το πιο λυπηρό», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top