Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Έβρος - Μέχρι το Διδυμότειχο έφτασε το νερό

Πλημμύρισαν τεράστιες εκτάσεις

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές των δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, μετά από υπερχείλιση του ποταμού Έβρου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της υπερχείλισης των φραγμάτων του Άρδα στη Βουλγαρία.

Η κατάσταση στον νομό παραμένει δύσκολη και οι αρμόδιες υπηρεσίες προειδοποιούν ότι δεν αποκλείεται να προκληθούν κι άλλες θραύσεις αναχωμάτων σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, δεδομένου ότι οι στάθμες, για 6η ημέρα, βρίσκονται πολύ πάνω από τα όρια συναγερμού.

Η χθεσινή νύχτα ήταν δραματική, ιδιαίτερα στο χωριό Λάβαρα Σουφλίου, όπου ξύπνησαν εφιαλτικές μήνες από το παρελθόν. Έσπασε ανάχωμα στον Έβρο και τα νερά όχι μόνο πλημμύρισαν αμέσως τον κάμπο καλύπτοντας τα πάντα, αλλά έφτασαν και σε σπίτια του χωριού. Ακόμα και στον καινούργιο κόμβο έφτασαν και τον γέμισαν, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τους οδηγούς που κινούνταν στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου.

Πλημμύρισε ο σταθμός του τρένου στο Διδυμότειχο

Το Διδυμότειχο, μετά την θραύση των αναχωμάτων στην περιοχή του Πραγγίου, ίσως και του Ισαακίου, έχει μετατραπεί σε παραθαλάσσια πόλη, περικυκλωμένη από τα νερά του ποταμού Έβρου που  έφτασαν μέχρι τον σταθμό του τρένου.

Συνολικά στο νομό, οι εκτάσεις που έχουν πλημμυρίσει, ξεπερνούν τα 65.000 στρέμματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top