Έρχεται η «Μαύρη Παρασκευή» στην Ελλάδα στις 25 Νοεμβρίου-Μεγάλες εκπτώσεις στα καταστήματα

Διαβάστε τι είναι η «Black Friday»-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

​Την «Μαύρη Παρασκευή» με προσφορές, εκπτώσεις και διάφορες εκδηλώσεις, αναμένεται να γιορτάσουν πολλά καταστήματα στην Ελλάδα, στις 26 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ένα ξενόφερτο έθιμο, που είναι ευρέως γνωστό ως… «Black Friday» και έρχεται στη χώρα μας με καθυστέρηση πολλών ετών.

Ο εν λόγω θεσμός, είναι διαδεδομένος τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, ενώ την Παρασκευή θα τον γνωρίσουν από κοντά και οι Έλληνες καταναλωτές.

178635.jpg

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η «BLACK FRIDAY»

Επιτρέπει τους καταναλωτές την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου κάθε χρονιάς -φέτος είναι η 25η Νοεμβρίου- να πραγματοποιούν αγορές προϊόντων με πολύ μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές.

Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ.

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ:

Στις αρχές της δεκαετίας του '60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία.

Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

Καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ' ου και η ονομασία Black Friday.

Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top