Ο διαρρήκτης που είχε βάλει στο "στόχαστρο" την elite της Αθήνας

85 διαρρήξεις, από την αρχή του χρόνου, είχε κάνει σε γραφεία πολιτικών, δικηγόρων και γιατρών, αλλά και σε γκαλερί, εστιατόρια, σχολές χορού και καταστήματα, ένας σεσημασμένος διαρρήκτης

Η κυρία Γεωργία Σταμούλη εξηγεί πώς ο κλέφτης του Κολωνακίου μπήκε στη σχολή όπου εργάζεται. Έψαχνε για χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά πήρε ακόμη και τα τετράδια της σχολής και δύο πίνακες, που δεν είχαν καμία αξία. Τα αντικείμενα βρέθηκαν και επεστράφησαν στους ιδιοκτήτες.

Αυτή ήταν μια από τις 85 διαρρήξεις που έκανε από τις αρχές του χρόνου στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή της πρωτεύουσας.

Στο στόχαστρο του διαρρήκτη βρέθηκε και το πολιτικό γραφείο της Ρόδης Κράτσα.

Σε μια άλλη περίπτωση επί 45 λεπτά, ο σεσημασμένος διαρρήκτης κινούνταν έξω από ένα φούρνο. Αφού παραβίασε τις κλειδαριές της πόρτας έφυγε και επέστρεψε μετά από είκοσι λεπτά. Δεν τον πτόησε το γεγονός ότι στο κατάστημα υπάρχουν δώδεκα κάμερες ασφαλείας και συναγερμός. Μάλιστα όση ώρα βρισκόταν μέσα στο κατάστημα κοιτούσε με θράσος προς τις κάμερες.

Ο 45χρονος τρύπωσε και στο γραφείο του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, παραβιάζοντας την πόρτα της εισόδου.

«Πρόκειται για ένα χώρο που είναι σε μια ιδιαίτερα ασφαλή και ιδιαίτερα φυλασσόμενη περιοχή. Η λεία της κλοπής ήταν πολύ μικρή και περιορίστηκε σε δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές των συνεργατών μου και σε ένα μικρό κινητό, μάλιστα ροζ χρώματος που είχα αγοράσει μόλις για την κορούλα μου. Είχε ψάξει και είχε πάρει ένα μικρό χρηματοκιβώτιο που φυλάω έγγραφα», δήλωσε ο ποινικολόγος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ο διαρρήκτης είναι παλιός γνώριμος των αρχών. Το 2012 είχε κατηγορηθεί για ληστεία. Οι δράστες φορώντας στολές αστυνομικού είχαν ακινητοποιήσει τον οδηγό φορτηγού που μετέφερε προϊόντα καπνού και είχαν κλέψει το όχημα.




Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top