«Στον αέρα» η σημερινή διάσκεψη του ΣτΕ-Συμπτώσεις ή μεθοδεύσεις για την ματαίωση της;

Δικαστής υπέστη έμφραγμα ενώ παράλληλα διεξάγεται πειθαρχική έρευνα για ανώτατο δικαστικό λειτουργό

«Στον αέρα» η σημερινή διάσκεψη του ΣτΕ-Συμπτώσεις ή μεθοδεύσεις για την ματαίωση της;

​«Στον αέρα» είναι η προγραμματισμένη για σήμερα τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Να σημειώσουμε, ότι ο πρώτος κύκλος των διασκέψεων δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς την προηγούμενη Παρασκευή τέθηκαν παράπλευρα νομικά ζητήματα και δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ δεν αποκλείεται και η σημερινή διάσκεψη να πάει προς αναβολή.

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ Ή ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ;

Ωστόσο όπως έχει ήδη γράψει το star.gr προβληματισμό σε ανώτατους δικαστικούς κύκλους προκαλεί το γεγονός ότι η ανθρωπογεωγραφία της συνθέσεως του συμβουλίου επικρατείας για την υπόθεσή των τηλεοπτικών αδειών, υπόκειται ρωγμές εξαιτίας αστάθμητων και άλλων παραγόντων.

Ο αστάθμητος παράγοντας έχει να κάνει με την σοβαρή ασθένεια του συμβούλου επικρατείας Αριστόβουλου Βώρου( νοσηλεύεται με έμφραγμα στην εντατική), που θέτει εκ των πραγμάτων θέμα αναπλήρωσης του.

Παράλληλα ο υπουργός δικαιοσύνης άσκησε πειθαρχική έρευνα σε βάρος ανώτατου δικαστικού λειτουργού που μετέχει στη διάσκεψη για τον νόμο περί τηλεοπτικών αδειών μετά από δημοσίευμα που αφορά προσωπικές του σχέσεις και φερόμενη εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας του 2014 της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Το δημοσίευμα αναρτήθηκε την προηγουμένη της δεύτερης διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ και είχε απασχολήσει - κατά πληροφορίες - και την διάσκεψη αφού πολλοί εντός του δικαστηρίου θεωρούσαν ότι πρόκειται για κινήσεις εκφοβισμού δικαστών. Πρόκειται δε, κατά πληροφορίες, για αντιπρόεδρο του δικαστηρίου, γεγονός που καθιστά την διάσκεψη που θα γίνει σήμερα ιδιαίτερα σημαντική.

Τα δυο αυτά γεγονότα ίσως θέσουν εν αμφιβόλω την πραγματοποίηση της διάσκεψης ενώ ο συνδυασμός των δυο γεγονότων δη��ιουργεί προβληματισμό δεδομένου πως τα αναπληρωματικά μέλη της συνθέσεως που μετέχουν είναι μόλις 2.

Εικάζεται δε πως η πειθαρχική έρευνα θα προκαλέσει αντιδράσεις καθώς πρόκειται για δικαστή με μεγάλο κύρος και επιρροή. Δικαστικές πηγές σημείωναν πως αν απαιτηθεί να αναπληρωθούν άλλοι δυο δικαστές πέραν του ήδη ασθενούς (με ενδεχόμενη πειθαρχική τιμωρία του ανώτατου δικαστικού και ασθενείας και άλλου μέλους της συνθέσεως) τότε οι διασκέψεις σταματούν και η υπόθεση δικάζεται από την αρχή, με άλλη σύνθεση.

Πάντως ο συγκεκριμένος δικαστής που ελέγχεται δεν έχει νομικό κώλυμα λόγω της πειθαρχικής έρευνας και μπορεί να μετάσχει στη διάσκεψη. Προβληματισμός πάντως εμφανίζεται ακόμα και για την πραγματοποίηση της σημερινής διάσκεψης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top