Πάνος Λαζαράτος: «Αν το ΣτΕ ακυρώσει τον διαγωνισμό μέσα στον Οκτώβριο όλα τελειώνουν»

«Δεν μπορεί να φανταστώ ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κωφεύσουν»

Το τι μέλλει γενέσθαι με το θρίλερ των τηλεοπτικών αδειών και τις ραγδαίες εξελίξεις που πυροδότησε η αποχώρηση Καλογρίτσα, σχολίασε στην εκπομπή «Live U», ο Πάνος Λαζαράτος.

Ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου, εξήγησε πως πλέον «ο διαγωνισμός έχει πάρα πολλά προβλήματα. Πάσχει πλέον όλη η αρχιτεκτονική του διαγωνισμού. Έχει πρόβλημα στο σύνολο του».

Μάλιστα δεν έκρυψε και την σχεδόν βέβαιη εκτίμηση του, πως μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα, «ο κύριος Μαρινάκης θα ζητήσει ν�� καταβάλει μικρότερο τίμημα, το τίμημα της δεύτερης άδειας, γιατί στην πραγματικότητα αν προσέξει κανείς και την διαβάσει βαθιά νομικά την προκήρυξη, πλέον ο κύριος Μαρινάκης δικαιούται την δεύτερη άδεια».

Στην ερώτηση αν εν τέλει έχει καταρρεύσει ο διαγωνισμός μετά το ντόμινο των εξελίξεων, ο Πάνος Λαζαράτος απάντησε πως:

«Έχει πάρα πολλά προβλήματα. Το ΣτΕ, θα αρχίσει στις 30 του μηνός, την Παρασκευή, διάσκεψη για την δίκη της 4ης Ιουλίου όπου όλα αυτά που έχουν συμβεί δεν ελέγχονται. Τα ξέρουν οι δικαστές, τα λαμβάνουν ενδεχομένως υπόψη τους όπως λαμβάνουν τα πάντα υπόψη τους, αλλά αυτά δεν ελέγχονται και θα αποτελέσουν αντικείμενο άλλης αιτήσεως ακυρώσεως».

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΤΟ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ:

«Αν το ΣτΕ ακυρώσει τις κανονιστικές πράξεις, τον διαγωνισμό μέσα στον Οκτώβριο, όλα τελειώνουν».

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΤΟ ΣτΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ:

«Έχουμε μπροστά μας όλες τις υπόλοιπες αιτήσεις ακυρώσεως που θα υπάρχουν στο μέλλον. Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει τον νόμο. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, ένα μεγάλο αγκάθι. Έχει για άλλη μια φορά μπροστά της το ΕΣΡ, διότι στον ίδιο τον νόμο που ο κύριος Παππάς πήρε τις αρμοδιότητες, άφησε μέσα το ΕΣΡ και ένα κρίσιμο θέμα».

Τι θα συμβεί όμως αν ακολουθήσει ένας άλλος νόμος που θα δώσει στον Νίκο Παππά αρμοδιότητες τέτοιου τύπου;

«Μπορεί να γίνει αυτό τυπικά, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι πλέον θα γίνει οπωσδήποτε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ:

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δυο φορές σε αντικατάσταση ανεξάρτητης αρχής θα κωφεύσει. Πραγματικά είναι πολύ σοβαρό το θέμα», εκτίμησε ο κύριος Λαζαράτος.

Στην περίπτωση πάντως που ακολουθηθεί ο ευρωπαϊκός δρόμος, δεν έκρυψε την σιγουριά του πως:

«Δεν θα τραβήξει, γιατί αν αντικατασταθεί εκ νέου το ΕΣΡ και πάει να πέσει μαύρο, πιστέψτε με ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν θέλει, μπορεί να λειτουργήσει πάρα πάρα πολύ γρήγορα. Σας θυμίζω και το παρελθόν».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top