«ΣΗΚΩΣΑΝ» το ελικόπτερο Απάτσι που κατέπεσε στην Χαλκιδική- Βλάβη ή ανθρώπινο λάθος;

Θα γίνουν μετρήσεις για τυχόν θαλάσσια μόλυνση

«ΣΗΚΩΣΑΝ» το ελικόπτερο Απάτσι που κατέπεσε στην Χαλκιδική- Βλάβη ή ανθρώπινο λάθος;

​Όλο το βράδυ κράτησε η επιχείρηση ανέλκυσης του ελικοπτέρου Απάτσι που κατέπεσε την Τρίτη στον κόλπο Ορφανού στην Χαλκιδική.

169925.jpg

169938.jpg
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία κατάφεραν να βγάλουν από την θάλασσα το ελικόπτερο, ενώ αναμένεται να γίνουν μετρήσεις για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε κάποια περιβαλλοντική καταστροφή από την πτώση. Κάπου εδώ να σας υπενθυμίσουμε πως οι δυο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους και νοσηλεύονται στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

169929.jpg

170072.jpg
Ειδικότερα, οι βατραχάνθρωποι βούτηξαν και έβαλαν μπαλόνια στο ελικόπτερο ώστε να το ανεβάσουν ολόκληρο στην επιφάνεια της θάλασσας, καθώς μετά την πρόσκρουση στο νερό είχε γυρίσει ανάποδα και το μισό βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

170019.jpg

170001.jpg
Το έδεσαν με ιμάντες ώστε να μην πάθει κάποια δομική ζημιά και το έσυραν μέχρι την παραλία. Το ελικόπτερο μεταφέρθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη βάση των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Λάρισας προκειμένου να εξεταστεί από τους εμπειρογνώμονες που θα συντάξουν το πόρισμα για τα αίτια της πτώσης. Οι ειδικοί προσπαθούν να καταλάβουν αν υπήρξε κάποια βλάβη ή αν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top