Βιομήχανος χάρισε την έπαυλη του σε απροστάτευτα παιδιά-Μια συγκινητική ιστορία στο star.gr

«Ήταν θείο δώρο για την Κιβωτό του Κόσμου» λέει στο star.gr η διευθύντρια του Οργανισ��ού

Στέγη και… όνειρα σε 80 απροστάτευτα παιδιά χαρίζει ο αλευροβιομήχανος, Κωνσταντίνος Λούλης από τον Βόλο. Ο γνωστός επι��ειρηματίας, συγκινημένος από το έργο του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, προσφέρει την έπαυλη του στην «Κιβωτό του Κόσμου», απαλύνοντας τον πόνο δεκάδων παιδιών.

kostas.jpgkivotoss.jpg

Η έκταση, η οποία δωρίστηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου», είναι... 25 στρέμματα και μοιάζει με έναν επίγειο παράδεισο, αφού εκεί εκτός από το κτίριο της οικίας του ζεύγους Λούλη, υπάρχουν ζωάκια, εγκαταστάσεις ελαιοτριβείο, τυροκομείο, πετρόμυλος, αλλά και θερμοκήπια οπωρολαχανικών!

Η δωρεά συγκίνησε πολύ τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος είναι η "ψυχή" της Κιβωτού, και σκόρπισε χαμόγελα στους εθελοντές του "Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού".

pateras.jpg

«Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Λούλη. Για εμάς ήταν ένα θείο δώρο! Ήταν ένα υπέρτατο δώρο από τον θεό! Τα παιδιά μας ξετρελάθηκαν! Ευχαριστούμε τον θεό, ευχαριστούμε τον κύριο Λούλη». Με αυτά τα συγκινητικά λόγια η διευθύντρια της Κιβωτού, Μαρίνα Κατσίμπαλη εξομολογείται στο star.gr την απίστευτη χαρά της για το σπίτι-όνειρο!

Παιδιά που δεν είχαν την τύχη να λάβουν στοργή και αγάπη από τις βιολογικές οικογένειες τους, θα βρουν τώρα όλα όσα τους στέρησε η μοίρα! Κρεβατάκια, φαγητό, συμπαράσταση και πολλές ευκαιρίες θα "πλημμυρίσουν" το σπίτι του κυρίου Λούλη, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες για μια νέα αρχή!

fais.jpg

«Μετατρέπουμε την οικία της οικογένει��ς Λούλη σε σπίτι φιλοξενίας! Θα φτιάξουμε μεταξύ άλλων εργαστήρια, μια γαλακτοκομική μονάδα και αργότερα μια γεωργική σχολή, ώστε να φοιτούν τα παιδιά μας! Στόχος μας να φτιάξουμε μια μικρή κοινότητα! Αναζητούμε μάλιστα και προσωπικό για να στελεχώσουμε τους χώρους μας», αποκάλυψε η κυρία Κατσίμπαλη στο star.gr, καλώντας όσους θέλουν να εργαστούν στο σπίτι της αγάπης να ψάξουν τις αγγελίες της Κιβωτού που έχουν δημοσιευτεί σε τοπικά μέσα του Βόλου!

Απαντώντας στις "κακές γλώσσες" που λένε ότι ίσως η κίνηση του κυρίου Λούλη να έγινε προκειμένου να γλιτώσει τους αβάσταχτους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ, η εκπρόσωπος του πατέρα Αντώνιου τονίζει με ειλικρίνεια «Κανείς από εμάς δεν ξέρει τι ώθησε τον κύριο Λούλη να προβεί σε αυτή την πράξη. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι μια πράξη καλοσύνης, μια πράξη αγάπης που δείχνει μεγαλείο ψυχής και εμείς όλοι τον ευχαριστούμε» .

Αναγνωρίζοντας τις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε η κυρία Κατσίμπαλη, υπενθυμίζει τα λόγια του Ιησού για την… αγάπη στον πλησίον, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς πλούσιος, όπως είναι ο κύριος Λούλης για να προσφέρει στα παιδιά και σε όσους συνανθρώπους μας υποφέρουν! Αρκεί, όπως λέει, μόνο η αγάπη!

aa.jpg

«Ο κόσμος αγαπά και στηρίζει την κιβωτό! Εθελοντές στέκονται πλάι στα παιδιά, για παράδειγμα άλλος τους δίνει τροφή, άλλος τους βοηθά στην ανάγνωση, άλλος παίζει και ζωγραφίζει μαζί τους. Βοηθάμε ο καθένας με τον τρόπο του», λέει συγκινημένη η κυρία Κατσίμπαλη, υπενθυμίζοντας μας πως ακόμη υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ σε τούτο τον σκληρό και άγριο κόσμο!

Λίγα λόγια για την Κιβωτό του Κόσμου

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον. Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των α��ηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα. Επίσης, κύριο μέλημα της Κιβωτού είναι όταν υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί και έχει την ικανότητα να το φροντίσει, να μη γίνεται απομάκρυνση από την οικογένεια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, εφόσον απευθυνθούν στις υπηρεσίες μας, θα μπορέσουν να έχουν στήριξη σε πολύ βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα, ο ρουχισμός, η ιατρική περίθαλψη και όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Παράλληλα, οι οικογένειες λαμβάνουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, συμμετέχουν σε ομάδες γονέων με ειδικούς σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, ενημερώνονται για προγράμματα κατάρτισης, ώστε να ενδυναμωθούν και να αναλάβουν την ευθύνη των παιδιών τους. Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά, την ανιδιοτελή προσφορά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και το γονιό που βρίσκονται σε ανάγκη και διαβιούν στις χαραμάδες της κοινωνίας, σε μια «άλλη» Αθήνα, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλά��ωνος. Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι μια μεγάλη οικογένεια. Μέλη αυτής της οικογένειας ��ίναι τα παιδιά, οι γονείς, οι συνεργάτες, οι εθελοντές, οι συμπαραστάτες. Είναι μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης, φροντίδας και στοργής που μεγαλουργεί στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή της Ηπείρου και στη Χίο. Τα παιδιά μας 400 μέχρι στιγμής, στη πλειονότητα τους Ελληνόπουλα, αλλά και από άλλες χώρες, βιώνουν σήμερα τη στοργή και την ειρήνη της Κιβωτού του Κόσμου μακριά από την πρότερη φτώχεια, την πείνα, το ρατσισμό και άλλες πληγές που μαστίζουν καθημερινά την κοινωνία μας.

Της Άννας Σταματιάδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top