Κακοκαιρία στην Πελοπόννησο-Πάνω από 27.400 κεραυνοί το τελευταίο 24ωρο στην Κ. Μακεδονία!

ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Κακοκαιρία στην Πελοπόννησο-Πάνω από  27.400 κεραυνοί το τελευταίο 24ωρο στην Κ. Μακεδονία!

​Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Τρίτης στην Τρίπολη. Σε αρκετούς δρόμους δημιουργήθηκαν λίμνες από νερό, ενώ η ένταση της βροχής ήταν πολύ δυνατή. Κατά διαστήματα σταματούσε και άρχιζε ξανά, με τον ουρανό να παραμένει συννεφιασμένος.

Στο νεκροταφείο της Αγίας Τριάδας σχηματίστηκε ανεμοστρόβιλος με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν ακόμα και κυπαρίσσια.

DSC_6452.jpg

Όπως γράφει το Arcadia Portal, σε ορισμένα μνήματα έσπασαν μάρμαρα, ενώ αποκολλημένα βρέθηκαν και πολλά μαρμάρινα βάζα.

Εν τω μεταξύ, εκτεταμένες ζημιές υπέστη η παραθαλάσσια περιοχή του Τολού στο Δήμο Ναυπλίου μετά από σφοδρή καταιγίδα που ξέσπασε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΠΥ Ναυπλίου υπάρχουν και πλημμυρισμένες κατοικίες, ενώ το ύψος του νερού έφτασε τα 30-40 εκατοστά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η κινητοποίηση δύο πυροσβεστικών οχημάτων για άντληση των υδάτων.

DSC_0017.jpg

Περισσότεροι από 27.400 κεραυνοί έπεσαν το τελευταίο 24ωρο στην Κεντρική Μακεδονία!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΕΛΓΑ του αεροδρομίου «Μακεδονία», Μιχάλη Σιούτα, ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός κεραυνών έπεσε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ συνολικά 27.400 το τελευταίο 24ωρο, οι περισσότεροι εκ των οποίων μέσα σε έξι ώρες.

«Ο ανιχνευτής κεραυνών-αστραπών κατέγραψε τον τεράστιο αριθμό κεραυνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν μόνο στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής έπεσαν 2.000 κεραυνοί με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πολλές εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία», τόνισε ο κ. Σιούτας.

DSC_0140.jpg

fcc2936d6255d405c574347035f94de1_L.jpg

Πηγή: kalimera-arkadia, argolikeseidhseis, ​praktoreio-macedonia

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top