ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΖΗΜΙΕΣ στην Εύβοια-Η φωτιά έφτασε στη... θάλασσα

ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΖΗΜΙΕΣ στην Εύβοια-Η φωτιά έφτασε στη... θάλασσα

​Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστρο��ή στην Εύβοια από τη μεγάλη φωτιά που καίει από το Σάββατο στο νησί.

Αυτή τη στιγμή δύο είναι τα μέτωπα που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες: το ένα είναι το ανατολικό μέτωπο στην περιοχή Γαλατάκι όπου η φωτιά νωρίτερα πέρασε από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου και σαν θαύμα, όπως λένε οι κάτοικοι, το μοναστήρι δεν έπαθε κάτι.

Το άλλο μέτωπο είναι πάνω από τη Λίμνη που παρουσιάζει ύφεση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του δημάρχου της περιοχής, έχουν καεί περίπου 50.000 στρέμματα γης. Μάλιστα η φωτιά έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα ενώ η κάμερα του STAR κατέγραψε μία βάρκα που είχε παραδοθεί και εκείνη στις φλόγες.

κγηηξκ.jpg

2.jpg

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία κανένας οικισμός δεν κινδυνεύει ενώ ενισχυμένη είναι η παρουσία της πυροσβεστικής: 140 πυροσβέστες,74 άτομα πεζοπόρο και 30 στρατιώτες έχουν πέσει στη μάχη με τις φλόγες με πενήντα οχτώ οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 27 υδροφόρα και 12 μπουλντόζες με τις οποίες φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες. Έξι ελικόπτερα και δυο αεροσκάφη συμμετείχαν στην πυρόσβεση επίσης.

Η Λίμνη Ευβοίας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι από την περιοχή Φαράκλα. Το ένα μέτωπο κινήθηκε προς τη Λίμνη Ευβοίας και το άλλο μέτωπο προς τα Καντούνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top