Η μυστική παραλία της Αττικής με τα ονειρεμένα νερά!

Μόλις 28 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας η παραλία όνειρο

Πώς μπορεί να είναι μυστική μία παραλία τόσο κοντά στην Αθήνα, όπου ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας; Όλα γίνονται! Κι, όμως, υπάρχει μια παραλία με ονειρεμένα νερά που λίγοι ξέρουν. Κάντε βουτιά και απολαύστε την ησυχία!

Οι καλύτερες παραλίες στο Σούνιο που δεν πρέπει να χάσεις!

Αν, μάλιστα, ανήκετε σε εκείνους που δεν τους αρέσει η πολυκοσμία αυτή η ακρογιαλιά θα σας επιτρέψει να κάνετε το μπάνιο σχεδόν μόνοι.. Η παραλία της Αλθέας είναι αυτο που ψάχνατε...

παραλία Αλθέα

Φωτογραφία από τη μαγευτική Αλθέα/ Instagram: @evanthiakord

Η Αλθέα είναι οικισμός της Αγίας Μαρίνας και ανήκει στον δήμο Κρωπίας. Απέχει 11 χιλιόμετρα από το Κορωπί, βρίσκεται στο 35ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου και αποτελεί το παραθαλάσσιο κομμάτι του Δήμου.

Καλοκαίρι 2021: Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής για παιδιά

παραλία Αλθέα

Φωτογραφία από τη μαγευτική Αλθέα/ Instagram: @traveleatrepeat.gr

Ο οικισμός βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βορός, στη Θέση Πράπα Μάλι και έχει τρεις 3 εισόδους, την οδό Αλκυονίδων, την οδό Κύπρου και την οδό Κέκροπος.

Η «μυστική» Αλθέα και τα... Σκαλάκια

Η Αλθέα διαθέτει μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής, τα Σκαλάκια. Πρόκειται για έναν γραφικό κολπίσκο με ψιλό βότσαλο και υπέροχα κρυστάλλινα νερά. Φυσικά, εκεί δε θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες, οπότε καλό θα ήταν να είστε εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα. 

Η παραλία «διαμάντι» της Αττικής - Σαν να βρίσκεσαι σε νησί!

Οι Σκάλες Αλθέας στον χάρτη βρίσκονται μόλις 28 χιλιόμτρα από το κέντρο της Αθήνας, λίγο μετά τη βάρη και την Αγία Μαρίνα. 

Χάρτης από τον δρόμο που πρέπει αν πάρετε για να πάτε στην Αλθέα από το κέντρο της Αθήνας

Η αρχική ονομασία της περιοχής ήταν Πράπα Μάλι- Κακοβέντι. Μόλις, το 1993 «βαφτίστηκε» Αλθέα, από το αλς (νερό) και θέα που σημαίνει με θέα προς τη θάλασσα. Όνομα και πράγμα δηλαδή, αφού η θέα του Σαρωνικού από το βουνό είναι απλά μαγευτική!

παραλία Αλθέα

Φωτογραφία από τη μαγευτική Αλθέα/ Instagram: @anna_popovaofficial
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top