ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Το STAR στο σημείο της πτώσης του καναντέρ-Έζησαν από πραγματικό ΘΑΥΜΑ οι πιλότοι

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια, οι καταστροφές και το σενάριο του εμπρησμού

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Το STAR στο σημείο της πτώσης του καναντέρ-Έζησαν από πραγματικό ΘΑΥΜΑ οι πιλότοι

Ένα στεφάνι μαύρου καπνού έκατσε από το βράδυ του Σαββάτου πάνω από το χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και για ώρες έπνιξε όλη την περιοχή και τους κατοίκους που έβλεπαν φλόγες να καταστρέφουν περιούσιες.

Πότε κοντά σε αγροτικές κατοικίες που ήταν διάσπαρτες μέσα στο δάσος και πότε στους πυλώνες της ΔΕΗ, η φωτιά κατάφερε λογω των ανέμων να επεκταθεί γρήγορα σε μια περιοχή που έχει πυκνό δάσος και σχεδόν καθόλου δασικούς δρόμους με τους πυροσβέστες να επιστρατεύουν μέχρι και μπουλντόζες.

Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες από την πρώτη στιγμή. Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να βυθιστεί μέσα στις χαράδρες του βουνού και να σβήσει την πυρκαγιά;

Ένα καναντέρ όμως δεν άντεξε και ο ένας του κινητήρας, που μετρά σχεδόν 40 χρόνια ζωής, άρπαξε φωτιά με αποτέλεσμα οι δυο έμπειροι χειριστές να κάνουν αναγκαστική προσγείωση. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά κατάφεραν να απομακρυνθούν από το σημείο και να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 251 Γενικά νοσοκομείο Αεροπορίας.

Τo STAR και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας με τους τεχνικούς Δ.Πανταζόγλου και τον Γ.Τάσιο, βρέθηκαν στο σημείο που κατέπεσε το πυροσβεστικό αεροσκάφος. «Το αεροπλάνο μεταμορφώθηκε σε μια άμορφη μάζα από σίδερα, όλο το πιλοτήριο έχει λιώσει, δεν αναγνωρίζονται ούτε τα καθίσματα, ούτε το ταμπλό του αεροσκάφους. Παντού υπήρχε κηροζίνη» είπε ο Βαγγέλης Γκούμας.

PM.jpg
Β.Γκούμας

Στην περιοχή υπάρχουν ελάχιστα σπίτια, αλλά αρκετές βιομηχανικές μονάδες, οι ιδιοκτήτες των οποίων είχαν στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό. Ανησυχούσαν για τις περιούσιες τους, αλλά και για την Αττική που θα μείνει με έναν... πνεύμονα λιγότερο.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που, έστω και την τελευταία στιγμή, προσπάθησαν να κόψουν τα χόρτα από τις αυλές των σπιτιών και των επιχειρήσεων καθώς η φωτιά πήγαινε από την μια μεριά στην άλλη και έτρεμαν στην ιδέα να περάσει μέσα από τις περιούσιες τους.

Μέχρι αυτή ��ην ώρα έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα, ενώ η ώρα και το σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά, κάνει κατοίκους και πυροσβέστες να σκέπτονται το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ STAR

Δείτε επίσης:

Σε εξέλιξη ο πύρινος εφιάλτης στα Δερβενοχώρια-Κινδύνεψε εργοστάσιο από την μανία της ΦΩΤΙΑΣ

Ώρες αγωνίας για τους πιλότους: Πήρε φωτιά ο κινητήρας του Καναντέρ-Χτύπησαν με ορμή στο έδαφος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top