ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ στους δράστες που είχαν ρημάξει καταστήματα στην Αττική

Έσπαγαν πόρτες με κλεμμένα αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία εγκληματική ομάδα τα μέλη της οπο��ας έκλεβαν καταστήματα, έπειτα από εμβολισμό των θυρών τους με κλεμμένα αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια τα έκαιγαν σε ερημικές περιοχές.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στα Πατήσια τρία άτομα ηλικίας 19, 24 και 29 ετών, μέλη της σπείρας ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 21 έτους συνεργός τους. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ' εξακολούθηση, του εμπρησμού και της απείθειας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν τον τελευταίο μήνα εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών από σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων. Για να πετύχουν το σκοπό τους αφαιρούσαν, συνήθως βραδινές ώρες, αυτοκίνητα συγκεκριμένου τύπου, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα εμβολισμού των γυάλινων θυρών των καταστημάτων.

Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα αυτοκίνητα και ένα δικό τους «συνοδευτικό», πήγαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τα κατάλληλα για εμβολισμό καταστήματα, ενώ όπου αυτό δεν ήταν δυνατό, χρησιμοποιούσαν διαρρηκτικά εργαλεία για την παραβίασή τους.

Στη συνέχεια, ορισμένα από τα μέλη με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορώντας γάντια, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρήματα και προϊόντα, ενώ στη συνέχεια μετέβαιναν σε ερημικές περιοχές και έκαιγαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δεκαεπτά περιπτώσεις διαρρήξεων σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έξι περιπτώσεις κλοπών οχημάτων και πέντε εμπρησμοί. Το οικονομικό όφελος από την παράνομη δράση της σπείρας υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι δύο εκ των δραστών είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top