ΕΦΙΑΛΤΗΣ! «Μου δίνει μια με το κατσαβίδι…»- Τι έζησε ηλικιωμένος στα χέρια των ληστών

Η αστυνομία συνέλαβε τους δυο κακοποιούς και αναζητούνται δυο ακόμη μέλη της σπείρας

ΕΦΙΑΛΤΗΣ! «Μου δίνει μια με το κατσαβίδι…»- Τι έζησε ηλικιωμένος στα χέρια των ληστών

​Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε σπείρα κακοποιών που λήστευαν και βασάνιζαν τα θύματά τους, για να τους αποκαλύψουν που έχουν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ηλικιωμένου ζευγαριού που έμειναν όμηροι για αρκετή ώρα στα χέρια των αδίστακτων ληστών, μέχρι να πάρουν τα χρήματα και να εξαφανιστούν.

«Μου δίνει μια με το κατσαβίδι και του λέει ο άλλος μην τον χτυπάς τον γέρο». Στην ηλικία των 86 ετών ο κύριος Παλλιγγίνης έζησε τον εφιάλτη των κακοποιών μέσα στο σπίτι του. Οι δράστες εισέβαλαν από ένα αφύλακτο παράθυρο της μονοκατοικίας που διαμένει μαζί με την άρρωστη σύζυγό του στην Άνοιξη.

«Μπήκανε μέσα ανεβήκανε εκεί που κοιμόμαστε, βλέπω δυο μαντραχαλάδες με ξυπνήσανε..» περιγράφει ο κ.Γιώργος Παλλιγκίνης.

Μετά το πρώτο σοκ, ο ηλικιωμένος προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ώστε να κάνει τους δράστες να πάρουν αυτά που θέλουν και να αποχωρήσουν από το σπίτι, χωρίς να τους κάνουν κακό.

«Λέω παιδιά, ότι είχα είναι αυτά τα 700 ευρώ, πήραν και ένα ρολόι που είχα ενθύμιο της γυναίκας μου, μας κατέβασαν κάτω, μας έβαλαν στο δωμάτιο και αποχώρησαν».

Μάλιστα, ο ηλικιωμένος άνθρωπος, μέσα στην ταραχή, βρήκε την δύναμη να τους δώσει και συμβουλές.

«Έπιασα και τους λέω φεύγοντας. Μπορώ να πω κάτι σαν πατέρας σας, Λένε Τι; Η ζωή είναι μικρή. Αν την κόβεις στην μέση δεν κερδίζεις».

Η αστυνομία συνέλαβε τους δυο κακοποιούς αλβανικής υπηκοότητας, ένας εκ των οποίων απέδρασε από τις φυλακές εκτίοντας δεκαετή ποινή κάθειρξης.

«Αυτοί πρέπει να μας παρακολουθούσαν, γιατί με το που βγήκαμε πήραμε το αυτοκίνητο αυτοί μπήκαν, η κρεβατοκάμαρά μου είχε γίνει…»

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί ληστείες στην Άνοιξη και στον Άγιο Στέφανο, ενώ αναζητούνται δυο ακόμη μέλη της σπείρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top