Διαμαρτυρία με σκούπες και σφουγγαρίστρες- Στο Υπ. Υγείας οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου

Για την "υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ"

​Έξω από το υπουργείο Υγείας έχουν συγκεντρωθεί οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την "υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ".

Μάλιστα, το πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο έχει γεμίσει με κουβάδες, σκούπες και σφουγγαρίστρες.

Χαρακτηριστικό είναι το πανό τους… το οποίο φέρνει σε αντιδιαστολή τις κα��αρίστριες του Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες είναι δημόσιες υπάλληλοι, ενώ οι καθαρίστριες του Δρομοκαϊτείου είναι απλήρωτες πέντε μήνες!

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την προγραμματισμένη συγκέντρωση, πραγματοποιείται στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00, από τους εργαζόμενους στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο».

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, το «Δρομοκαΐτειο», ένας από τους βασικούς πυλώνες της ψυχιατρικής φροντίδας στη χώρα, έχει λάβει «ψίχουλα από την κρατική χρηματοδότηση».

Συγκεκριμένα, για το πρώτο πεντάμηνο του 2016 χρηματοδοτήθηκε με 300.000 ευρώ, από το σύνολο της χρηματοδότησης, που ανέρχεται στα 4.000.000 ευρώ. Αποτέλεσμα είναι «να αδυνατεί να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις σε προμηθευτές και εργαζόμενους».

Στο «Δρομοκαΐτειο» απασχολούνται 80 εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας-φύλαξης και εστίασης, οι οποίοι, όπως αναφέρει το Σωματείο, «παραμένουν απλήρωτοι για πέντε μήνες, συνεχίζοντας, όμως, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Κινητοποιήσεις και στο «Αττικόν»
Κινητοποίηση προγραμματίζουν για αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου και οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν», οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην πύλη του νοσοκομείου, από τις 8:00 έως τις 10:00, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.
Στις 8 Ιουνίου οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό α��φαλείας, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top