Δεν υπάρχει ΣΩΤΗΡΙΑ- Υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών πήρε φακελάκι… 3.000 ευρώ!

Συνελήφθη ένας λογιστής και αναζητείται ένας επιχειρηματίας-Πρώτη ανάρτηση 14:02

Δεν υπάρχει ΣΩΤΗΡΙΑ- Υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών πήρε φακελάκι… 3.000 ευρώ!

​Κάποια πράγματα σε αυτή τη χώρα φαίνεται πως δεν θα αλλάξουν ποτέ… Το φακελάκι πλέον έχει εδραιωθεί σε διάφορες υπηρεσίες, ενώ τα περιστατικά δωροδοκίας πληθαίνουν!

Με τρία χιλιάρικα στο χέρι πιάστηκε ένας υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων ο οποίος είχε πάει με άλλους δύο συναδέλφους του για οικονομικό έλεγχο στα λογιστικά βιβλία ενός καταστήματος χρωμάτων.
Ήταν η δεύτερη φορά τις 10 τελευταίες μέρες που ο 50χρονος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών πήγαινε για έλεγχο στο κατάστημα χρωμάτων που βρίσκεται στην Νέα Σμύρνη. Μαζί με έναν ακόμη ελεγκτή συνάδελφό του, είχαν εντοπίσει από τον πρώτο έλεγχο κάποιες παρατυπίες στα λογιστικά βιβλία και μετά τις απαραίτητες συστάσεις επανήλθαν για να δουν εάν ο επιχειρηματίας είχε συμμορφωθεί. Αυτή τη φορά ωστόσο τους ακολούθησε στο κατάστημα κι ένας αδιάφθορος, στέλεχος της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων που εμφανίστηκε ως τρίτος ελεγκτής.
Ο 50χρονος ελεγκτής του υπουργείου οικονομικών μπήκε πρώτος στο χρωματοπωλείο, άφησε την τσάντα του σε ένα γραφείο και αμέσως ζήτησε να πάει στην τουαλέτα. Προθυμοποιήθηκε να τον εξυπηρετήσει ο λογιστής της εταιρίας, ο οποίος πήγε μαζί του δήθεν για να του δείξει το χώρο.
Οι δύο άνδρες, ο λογιστής και ο ελεγκτής, επέστρεψαν λίγο αργότερα με τον 50χρονο ελεγκτή να κρατάει στα χέρια ένα φουσκωμένο φάκελο. Η παρουσία του περίεργου φακέλου όμως τράβηξε αμέσως την προσοχή του αδιάφθορου υπαλλήλου ο οποίος αποφάσισε να επέμβει όταν ξαφνικά διαπίστωσε ότι ο υποτιθέμενος έλεγχος στα λογιστικά βιβλία είχε ως δια μαγείας ολοκληρωθεί χωρίς να ανοίξει ούτε ένα τεφτέρι.
Στο φάκελο όπως διαπιστώθηκε υπήρχαν 3.000 ευρώ σε μετρητά. Ο ελεγκτής του υπουργείου οικονομικών και ο λογιστής του χρωματοπωλείο συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για δωροληψία και δωροδοκία ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αναζητείται κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στο χρηματισμό.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top