ΟΠΙΣΘΕΝ της κυβέρνησης μετά το ΣΑΛΟ για τη μετατροπή του Beach Volley σε δικαστικές αίθουσες

Τι αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης

Αντιδρούν οι κάτοικοι και δήμαρχοι της Καλλιθέας, του Μοσχάτου και του Παλαιού Φαλήρου για την τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία περίπου 2.500 τετραγωνικά μέτρα στεγασμένων χώρων στο Beach Volley της παραλιακής θα παραχωρηθούν για 20 χρόνια στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα μετατραπούν σε δικαστικές αίθουσες.

Οι επικεφαλής των τριών δήμων και η τοπική κοινωνία μιλούν για μια απόφαση που στερείται λογικής, αφού όχι μόνο δε λαμβάνει υπόψη το Προεδρικό Διάταγμα του 2013, σύμφωνα με το οποίο ο χώρος του Beach Volley προορίζεται για αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις αλλά, επιπλέον αναιρεί και την προ 20ημέρου απόφα��η να παραχωρηθεί η χρήση των έργων στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι τρεις δήμαρχοι τονίζουν στο Έθνος ότι η δημιουργία δικαστικών αιθουσών δεν ταιριάζει με τον χαρακτήρα της περιοχής και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, δήλωσε προβληματισμένος στην Καθημερινή: «Προορισμός αυτής της εγκατάστασης (Beach Volley στο Φάληρο), ήταν να γίνει ο ‘‘Λυκαβηττός της παραλίας’’».

«Πώς θα γίνονται μεγάλες δίκες εδώ, ενώ δίπλα αθλούνται παιδιά;», πρόσθεσε.

Η Περιφέρεια Αττικής, η οποία και αυτή με τη σειρά της είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την μετατροπή των κτιρίων σε δικαστικές αίθουσες, ήταν έτοιμη να διαθέσει 120 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση της περιοχής.

Πίσω κάνει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος σε σχέση με παραχώρηση κτιρίου στο Φάληρο για δικαστική χρήση δήλωσε τα εξής: «Τα δικαστήρια, ναοί της δικαιοσύνης, είναι κοσμήματα των πόλεων. Το κράτος δικαίου δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται, ούτε σαν πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος, ούτε σαν ταφόπλακα της ανάπτυξης. Σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται την ιστορία τους τα δικαστικά μέγαρα αποτελούν σημεία αναφοράς. Εξάλλου η εύρυθμη και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί όρο κι όχι εμπόδιο της ανάπτυξης. Κατηγορο��με τον δυτικό οικονομισμό, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει τοποθετήσει τη λειτουργία της δικαιοσύνης στο βάθρο που της ανήκει.

Η ελληνική κοινωνία εδώ και ένα χρόνο βιώνει τις δυσκολίες, τις οποίες προξενεί η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων ιδίως δικών. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για την παραχώρηση της χρήσης άλλου κατάλληλου κτιρίου για τον ίδιο σκοπό.

Ευχαριστώ μάλιστα θερμά τον Υπουργό κ. Πάνο Καμμένο που έσπευσε να προσφέρει μια λειτουργική εναλλακτική λύση και είμαι έτοιμος να συμπράξω άμεσα στην προώθησή της. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, ούτε την υποβάθμιση της αξίας των δικαστηρίων, ούτε την προεξόφληση των δήθεν αντιρρήσεών μου για μια μετατόπισή τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top