Αλωνίζουν οι παράνομοι διακινητές στην Ειδομένη- Βούρκος ο χώρος γύρω από το hot spot της Χίου

Ζητούν 800-1.500 ευρώ για να τους μεταφέρουν στη Σερβία

​Άλλοι πρόσφυγες μαθαίνουν για τον ελληνικό πολιτισμό και ξεναγούνται στην Ακρόπολη, και κάποιοι άλλοι προσπαθούν καθημερινά να περάσουν παράνομα τα ελληνοσκόπιανα σύνορα με τη βοήθεια κυκλωμάτων, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Ολοένα και περισσότεροι διακινητές εμφανίζονται καθημερινά στην Ειδομένη, ζητώντας από 800 έως και 1.500 ευρώ από εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να τους μεταφέρουν παράνομα στη Σερβία, μέσω των Σκοπίων και από εκεί στην Ουγγαρία προκειμένου να πάνε στη Γερμανία ή σε όποια άλλη χώρα της Ευρώπης επιθυμούν.

«Ένας Αλγερινός με πλησίασε και μου ζήτησε 800 ευρώ για να με περάσει. Αν είχα χρήματα θα του τα έδινα να φύγω γιατί ο σκοπός μου ήταν να πάω Γερμανία και όχι να μείνω Ελλάδα» λέει πρόσφυγας.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Χίο

Το hot spot στην περιοχή του Χαλκειούς, το οποίο εγκαινιάστηκε μόλις πριν από ενάμιση μήνα παρουσιάζει σημαντικές φθορές.Το αποχετευτικό σύστημα έχει καταρρεύσει και ο χώρος γύρω από το hot spot έχει μετατραπεί σε βούρκο από τα λύματα.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως αν δεν αποκατασταθούν οι ζημιές πολύ σύντομα ο χώρος θα μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top