Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις: Στέλνουμε μόνιμη δύναμη στη νησίδα Πασάς στις Οινούσσες

Το υπουργείο Άμυνας έχει αποφασίσει και την κατασκευή ελικοδρομίου στη νησίδα - Δείτε βίντεο με ηχητικό ντουκουμέντο με προειδοποιήσεις του Ελληνικού Λιμενικού στην τουρκική ακταιωρό στο επεισόδιο της 21 Απριλίου

Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις: Στέλνουμε μόνιμη δύναμη στη νησίδα Πασάς στις Οινούσσες

Στην απόφαση για τοποθέτηση μικρής μόνιμης δύναμης στη νησίδα Πασάς (γνωστή και ως "Παναγιά"), του συμπλέγματος των Οινουσσών, έχει οδηγηθεί η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την ώρα που οι προκλή��εις των Τούρκων έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ληφθεί απόφαση και για κατασκευή ελικοδρομίου για να μπορεί να προσγειώνεται το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πάντως, παρά την ελληνοτουρκική συμφωνία για αποφυγή εντάσεων και προκλήσεων κατά τις ημέρες μεγάλων θρησκευτικών εορτών, οι τουρκικές παραβιάσεις συνεχίστηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη και της Μεγάλη Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε τη Μεγάλη Παρασκευή ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, ο οποίος επέλεξε να επισκεφτεί για τις γιορτές μονάδες αναχαίτισης στη Λήμνο, στη Σκύρο και στο Καστέλι.
«Οι άνθρωποι της προσφοράς και του καθήκοντος, πάντοτε πιστοί στο καθήκον, στέκονται όρθιοι στις επάλξεις της πατρίδας. Τιμή μου που είμαι Αρχηγός αυτών των απίστευτων ανθρώπων», έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών της 133ης σμηναρχίας μάχης στο Καστέλι ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ανάλογο ήταν και το μήνυμα που έστειλε ο αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης.
«Ακόμη και αυτές τις ημέρες που γιορτάζει η Ορθοδοξία, πως το Πολεμικό Ναυτικό παραμένει στις επάλξεις για την διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» τόνισε -μεταξύ άλλων- στο μήνυμά του.
Σε ηχητικό ντοκουμέντο, εξάλλου, που έπαιξε στο δελτίο του ΑΝΤ1 ακούγεται το περιπολικό του Ελληνικού Λιμενικού να προειδοποιεί στο επεισόδιο της 21 Απριλίου την τουρκική ακταιωρό να αποχωρήσει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Οι Τούρκοι, ωστόσο, επιδίδονται σε θέατρο του παραλόγου και ισχυρίζονται ότι είναι τουρκικά τα χωρικά ύδατα.

Δείτε ακόμη:

Ο καπετάνιος που παρενοχλήθηκε από την τουρκική ακταιωρό μιλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Star

Οι Τούρκοι στήνουν και πάλι ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ στο Αιγαίο

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο- Έστρεψαν όπλα κατά σκάφους του Λιμενικού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top