Ολόκληρο οπλοστάσιο βρήκαν σε κελιά στις φυλακές Κορυδαλλού

Φόβοι σωφρονιστικών για αποδράσεις κρατουμένων

Ολόκληρο οπλοστάσιο βρήκαν σε κελιά στις φυλακές Κορυδαλλού

​Ένα μικρό οπλοστάσιο βρήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις που μπήκαν το πρωί σε κελιά κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας και άλλων ποινικών κρατουμένων. Ανάμεσα στα ευρήματα είναι 20 αυτοσχέδια μαχαίρια και σουβλιά, ένα σφυρί, 2-3 λοστοί και πολλά κινητά τηλέφωνα. Επίσης οι αστυνομικοί έψαξαν και για τούνελ ή λαγούμια.

Την ίδια ώρα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές και εκφράζουν φόβους για αποδράσεις κρατουμένων.

Αναλυτικά αναφέρουν: «Αρνούμαστε να σας ακολουθήσουμε στον σχεδιασμό της ευθανασίας μας. Δεν μπορεί όταν οι κρατούμενοι στις διάφορες φυλακές, από αποδεδειγμένη αδυναμία φύλαξης, επιχειρούν να δραπετεύσουν σκάβοντας λαγούμια, εσείς να σκάβετε το δικό μας λάκκο».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους δήλωσε έκπληξη και αποδίδει σε άλλους λόγους την επίθεση λέγοντας: «Το σωφρονιστικό σύστημα διοικείται πλέον αποκλειστικά από τους θεσμικά υπεύθυνους και όχι από παράκεντρα που πασχίζουν να διατηρήσουν το κεκτημένο τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top