ΣΟΚ-Μόλις 937 πρόσφυγες από τους 160.000 σε Ελλάδα και Ιταλία έχουν μετεγκατασταθεί στην Ευρώπη

Το tweet του Παπαδημούλη-Απογοητευτικά στοιχεία

ΣΟΚ-Μόλις 937 πρόσφυγες από τους 160.000 σε Ελλάδα και Ιταλία έχουν μετεγκατασταθεί στην Ευρώπη

​Σε ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι μετεγκαταστάσεις προσφύγων, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ, με τον αρμόδιο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο να απευθύνει έκκληση στα κράτη-μέλη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι τις 15 Μαρτίου μόλις 937 άτομα μετεγκαταστάθηκαν από την Ελλάδα και την Ιταλία, ενώ κατά τις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου, 287 άτομα μετεγκαταστάθηκαν ταχέως (συμπεριλαμβανομένων 241 από την Ελλάδα), κάτι που δείχνει ότι η μετεγκατάσταση μπορεί να γίνει ταχύτερα εάν τα κράτη-μέλη δεσμευθούν πραγματικά. Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο 2015 τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν στη μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία.

metegkatastash prosfugwn.jpg
Τα στοιχεία όμως είναι άκρως απογοητευτικά καθώς:

-η χώρα που έχει δεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες από την Ελλάδα είναι η Γαλλία, που δέχθηκε μόλις 242 ανθρώπους
-η Φινλανδία δέχθηκε 77 πρόσφυγες από την Ελλάδα και 96 από την Ιταλία,
-η Πορτογαλία δέχθηκε 84 από την Ελλάδα και 65 από την Ιταλία
-η Γερμανία δέχθηκε μόλις 37 από την Ελλάδα και 20 από την Ιταλία.

Σε δηλώσεις του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνει πως “με την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα να καθίσταται καθημερινά ολοένα και σοβαρότερη, τα κράτη-μέλη πρέπει να τηρήσουν επειγόντως τις δεσμεύσεις τους και να αποτρέψουν την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης των προσφύγων στην Ελλάδα. Επισημαίνει, δε, πως πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι μετεγκαταστάσεις κατά τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες και καλεί τα κράτη-μέλη να ανοίξουν εναλλακτικές οδούς ασφαλείς και νόμιμες προς την Ευρώπη για τα άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας".

Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, συμπεριέλαβε σε tweet του τα επίσημα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

papd.jpg


relocation.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top