Ιερώνυμος: Να συλλογισθούν και οι Ευρωπαίοι το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για το προσφυγικό

Ιερώνυμος: Να συλλογισθούν και οι Ευρωπαίοι το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου
Στο οξύ προσφυγικό ζήτημα και στην πρωτοφανή ανθρώπινη τραγωδία που εκτυλίσσεται, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην εισήγηση του κατά την έκτακτη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.

«Οι πολεμικές συρράξεις, οι εμφύλιες διαμάχες, τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών, η φτώχεια και η συνεχώς αυξανόμενη κοινωνική αδικία που συμβαίνουν στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και όχι μόνον, ωθούν εκατομμύρια συνανθρώπους μας σ’ ένα ταξίδι αβεβαιότητος, πολλές φορές με κατάληξη τον τραγικό θάνατο.Οι θάλασσές μας μετατράπηκαν σε υδάτινους τάφους» επεσήμανε, ενώ παράλληλα εξήρε την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι απλοί άνθρωποι. «Τα νησιά μας και ο λαός μας επέδειξαν και συνεχίζουν να επιδεικνύουν ηρωισμό και αυτοθυσία για να επουλώσουν τις χαίνουσες πληγές αυτών των απελπισμένων ανθρώπων. Έκαναν πράξη την εντολή του Χριστού ‘’αγαπάτε αλλήλους’’ και οι σεβασμιώτατοι άγιοι αδελφοί, συστρατευόμενοι με τον κλήρο και τον λαό δίνουν ισχυρή μαρτυρία αγάπης και αλληλεγγύης».

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος απηύθυνε «έκκληση ενότητος, έκκληση συνέσεως, έκκληση διατηρήσεως της ειρήνης, κυρίως προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, προς όλους όσοι πιστεύουν στις αρχές και αξίες των ιδρυτών της ευρωπαϊκής πορείας και ενώσεως» και φυσικά καταδίκασε απερίφραστα «κάθε άνθρωπο που εκμεταλλεύεται τον πόνο και την αγωνία αυτών των ανθρώπων, κάθε ενέργεια απαξίωσης του ανθρωπίνου προσώπου».

Ακόμα τόνισε ότι πέρα από την προσφορά της δικής μας πατρίδας «καιρός είναι τώρα να προσφέρουν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, να επιδείξουν αλληλεγγύη και να συλλογισθούν το μέλλον της γηραιάς ηπείρου».

Τέλος επανέλαβε «τη διάθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος να συνεργασθεί με την Πολιτεία και όλους τους κοινωνικούς φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της προσφυγικής κρίσεως».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top